Білі гриби чудово поєднуються з картоплею, пастою, гречкою і рисом. Ми радимо приготувати справжнє італійське різотто з білими грибами і шпинатом – це дуже ароматне і смачне блюдо.
Дивіться відео, як приготувати іспанську паелью:
Різотто з білими грибами і шпинатом
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 118 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 400 г білих грибів
- 300 г рису арборіо або карнаролі
- 1 цибулина
- 1 пучок шпинату
- 1 зубчик часнику
- 1 л бульйону
- 150 мл білого сухого вина
- 3 ст.л. тертого пармезану
- 2 ст.л. вершкового масла
- Дрібка солі
Спосіб приготування:
- Заморожені білі гриби приготуйте за інструкцією на упаковці, потім наріжте на шматочки.
- Цибулю очистіть і дрібно порубайте. У шпинату видаліть стебла, листя дрібно поріжте і бланшуйте 2 хвилини в гарячій воді, відкиньте на друшляк.
- У глибокій сковороді розігрійте 1 ст. ложку вершкового масла на середньому вогні і обсмажте розчавлений зубчик часнику 1 хвилину, видаліть його.
- Викладіть на сковороду цибулю і смажте 3 хвилини до прозорості, не допускаючи пригорання. Додайте гриби, посоліть, смажте 2 хвилини.
- Рис викладіть до грибів, перемішайте і готуйте 3 хвилини. Влийте вино і дайте йому випаруватися майже повністю.
- Підігрійте бульйон і порціями (по 1 черпаку) додавайте в рис, даючи вбратися, постійно помішуючи. Варіть так рис 20 хвилин на повільному вогні, помішуючи.
- У готовий рис додайте шпинат, вершкове масло і тертий сир, перемішайте, готуйте 1 хвилину і вимкніть вогонь.
Як подавати різотто
Відразу ж розкладіть готове різотто по тарілках. За бажанням посипте тертим пармезаном.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати різотто з морепродуктами і чорнилом каракатиці . "Сьогодні" також ділилися рецептом різотто з лисичками від Тетяни Литвинової .