I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Осіннє меню: найнесподіваніші і вдалі поєднання сезонних продуктів

Кращі рецепти смачних страв з осінніх продуктів

Салат з помідорів з персиками, куряче філе з виноградом, інжир з козячим сиром і грушевий лимонад – ми вибрали кілька рецептів з осінніх продуктів, які обов'язково оцінять любителі небанальних смакових поєднань.

Панцанела з фруктами

Італійський салат з хлібом
Італійський салат з хлібом

Реклама

Панцанела – популярний літній салат родом з Тоскани. У класичному варіанті його готують з хліба, помідорів, оливкової олії, цибулі і базиліка. Ми рекомендуємо додати в салат фрукти і ніжний сир бурата.

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

Реклама
  • 3 чашки кубиків чіабати
  • 6 ст. л. оливкової олії, плюс більше для сервірування
  • Сіль і перець
  • 2 ст.л. червоного винних оцту
  • 1 ст.л. свіжого лимонного соку
  • 1/2 чашки подрібненого свіжого базиліку, плюс більше для подачі
  • 1 ст.л. нарезанного свіжого орегано
  • Щіпка перцю чилі
  • 2-3 персика, нектарини або червоні сливи, нарізані часточками
  • 1 помідор, нарізаний часточками
  • 1/2 чашки томатів чері, розрізаних навпіл
  • 2 столові ложки підсмажених кедрових горіхів
  • Сир бурата, розірваний на шматки

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 °С.
  2. На деку змішайте хліб, 2 столові ложки оливкової олії і щіпку солі. Перемістіть в духовку і запікайте протягом 8-10 хвилин або поки хліб не підсмажиться.
  3. Зробіть соус вінегрет. Змішайте залишилися 4 столові ложки оливкової олії, оцет, лимонний сік, базилік, орегано і дрібку перцю чилі. Приправте за смаком сіллю і перцем.
  4. У великій салатній мисці змішайте обсмажений хліб, персики, помідори, кедрові горіхи. Додайте вінегрет і добре перемішайте. Можна залишити на ніч в холодильника.
  5. Перед подачею розкришите бурату, збризніть оливковою олією і прикрасьте листочками базиліку.

Куряче філе з запеченим виноградом і цибулею

Куряче філе з виноградом
Куряче філе з виноградом

Реклама

Cоковитий виноград ідеально відтіняє смак курячого філе, а цибуля надає йому гостроту.

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 450 г міксу дрібного червоного і зеленого винограду
  • 1 маленька червона цибулина
  • 4 гілочки розмарину плюс для подачі
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 2 ч.л. бальзамічного оцту
  • Велика сіль і мелений перець
  • 680 г курячого філе без шкіри без кісток
  • 1/2 чашки сухого білого вина
  • 1 ст.л. холодного масла

Спосіб приготування:

  1. Розігріти духовку до 230 °С.
  2. Виноград зняти з грон. Цибулю почистити, розрізати на чотири частини і нарізати шматочками товщиною 0,5 см.
  3. Викласти на деко виноград, нарізану цибулю і гілочки розмарину. Додати 2 ч.л. олії, бальзамічний оцет, 1/8 ч.л. солі і 1/4 ч.л. перцю. Запікати 20-25 хвилин, один раз перевернувши.
  4. Тим часом курячі грудки розрізати горизонтально навпіл. Помістити м'ясо між двома листами поліетиленової плівки. Відбити до товщини 0,5-1 см. Приправити 1/4 ч.л. солі і 1/4 ч.л. перцю.
  5. У великій неглибокій сковороді розігріти 4 чайні ложки олії на середньому вогні. Готувати курку до золотисто-коричневого кольору, приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку. Перекласти на тарілку і накрити фольгою.
  6. Додати вино в сковороду, де смажилася курка. Готувати на сильному вогні близько 2 хвилин. Зняти плити; дати охолонути протягом хвилини.
  7. Додати вершкове масло; перемішувати, поки масло не розтане, близько 30 секунд.
  8. Викласти винний соус на тарілку, додати курку. Подавати із запеченою виноградом і червоною цибулею.
  9. Прикрасити страву свіжим розмарином.

Інжир з козячим сиром і медом

Запечений інжир в духовці
Запечений інжир в духовці

Запечений інжир в духовці з сиром і медом – це дуже проста, але смачна і ефектна закуска, яка готується за лічені хвилини. До столу її можна подавати разом з келихом легкого вина.

Час приготування:

  • 10 хвилин

Складові:

  • 3 шт. інжиру
  • 50 г козячого сиру (фети або камамберу)
  • 1 ст.л. меду

Спосіб приготування:

  1. Інжир помити і обсушити, зробити на кожному хрестоподібний надріз зверху. Вкласти всередину козячий сир.
  2. Відправити інжир в форму для запікання і відправити на 5-7 хвилин в розігріту до 220 °С духовку.
  3. Полити запечений інжир медом і подавати до столу.

Корисна порада

Ви можете додати в начинку кілька свіжих листочків розмарину або чебрецю, а також волоські або кедрові горішки. Готову закуску можна буде скропити бальзамічним соусом.

Грушевий лимонад

Грушу складно розкусити, як і переконати Козерога
Грушу складно розкусити, як і переконати Козерога

Лимонад з грушевим пюре – відмінний домашній напій, смачний і корисний. За бажанням в склянку можна додати розрізаний на половинки кумкват.

Час приготування:

  • 35 хвилин

Складові:

  • 1/2 склянки нарізаної м'якоті стиглої груші (приблизно 2-3 груші)
  • Сік з 6 лимонів (близько 1 склянки соку)
  • 1/2 склянки води

Спосіб приготування:

  1. Груші помийте, почистіть і наріжте.
  2. Вичавіть сік з лимонів. Якщо ви поставите лимони в мікрохвильову піч на 10 секунд, ви отримаєте максимум соку.
  3. Додайте грушу, лимонний сік і воду в високошвидкісний блендер і збийте.
  4. Поставте лимонад в холодильник, щоб він повністю охолов.
  5. Коли все буде готове до подачі, процідіть його через сито.
  6. Подавайте з льодом і скибочками лимона.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити чатні з сливи, а також ділилися рецептом курчати з абрикосами від Юлії Висоцької.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти