I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Рецепт запеченого курчати з абрикосами від Юлії Висоцької

Цей рецепт допоможе вам урізноманітнити повсякденне і святкове меню

Запечене курча від Юлії Висоцької в абрикосовому маринаді – страва ресторанного рівня, яку можна легко приготувати в домашніх умовах.

Ніжний кисло-солодкий абрикосовий маринад з освіжаючими цитрусовими нотками надає птиці приголомшливий смак і аромат.

Реклама

Запечене курча з абрикосами від Юлії Висоцької

Курка з абрикосами
Курка з абрикосами

Час приготування:

Реклама
  • 1 годину

Калорійність:

  • 716 ккал на порцію

Складові:

  • Курча – 1 тушка
  • Абрикоси – 5 шт.
  • Цибуля-шалот – 1 шт.
  • Часник – 6 зубчиків
  • Чебрець – 6 гілочок
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Сіль морська – 1 щіпка

Читайте також:

Реклама

Для маринаду:

  • Абрикосове варення – 4 ст. л.
  • Лимони – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Чебрець свіжий – 2 гілочки
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Сіль морська – 1 щіпка

Дивіться відео, як приготувати пасту з куркою та медом:

Спосіб приготування:

  1. Духовку попередньо розігріти до 190 °C.
  2. Весь часник почистити, 1 зубчик дрібно нарізати.
  3. Цедру лимона натерти на дрібній тертці, з половинки лимона вичавити сік.
  4. Приготувати маринад: варення з'єднати з листям 2 гілочок чебрецю, подрібненим часником, дрібкою солі і перцю, потім додати цедру і сік лимона, влити 2 ст. ложки оливкової олії, все перемішати.
  5. Тушку курчати промазати маринадом зовні і всередині, укласти в форму для випікання і залишити маринуватися.
  6. Абрикоси розрізати навпіл і, видаливши кісточки, помістити частину з них всередину курчати, інші в форму поруч з ним.
  7. Шалот почистити, крупно нарізати, додати всередину тушки. Половинку лимона, що залишилася, розрізати на четвертинки.
  8. Полити тушку курчати соєвим соусом і оливковою олією, додати в форму зубчики часнику і нарізаний лимон, посолити і поперчити, зверху розкласти гілочки чебрецю.
  9. Запікати в розігрітій духовці до повної готовності 35-45 хвилин в залежності від розміру тушки.

На замітку

"Для маринаду замість чебрецю підійде розмарин, орегано або майоран, а варення можна замінити джемом, і пам'ятайте – змащене всім цим курча повинне полежати не менш години, ще краще залишити його маринуватися на ніч! Якщо під рукою немає абрикосів, сміливо беріть нектарини, сливи або персики ", – радить Юлія Висоцька.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом соковитих курячих крилець від Юлії Висоцької, а також писали, як приготувати баранячі реберця по її рецептом.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти