Зелена цибуля, яка місяць лежатиме в холодильнику як новенький. А ще – часник, який можна не просто зберігати, а й настоювати. І на все це знадобиться всього кілька хвилин! Як зробити такі домашні заготовки, розповів ведучий телеканалу "Україна" Олексій Суханов.
Часник в олії
Якщо для приготування домашньої аджики ви почистили занадто багато часнику, не поспішайте його викидати. Просто складіть у баночку з кришкою і залийте рослинною олією, щоб вона покривала всю поверхню часнику.
У холодильнику така заготовка може зберігатися близько місяця. При цьому олія насичується часниковим ароматом і смаком, і стає неперевершеною заправкою для салату.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Заготовка зеленої цибулі
Зелена цибуля, як відомо, в'яне дуже швидко. Щоб зберегти її соковитість і свіжість, потрібно порізати зелену цибулю і скласти її в порожню пластикову пляшку (з-під газованої води або молока). Потім щільно закрити і відправити в холодильник.
У такому вигляді цибуля може зберігатися досить довго, і у вас завжди буде під рукою приправа до салату зі свіжих овочів.
Нагадаємо, раніше сайт "Сьогодні" писав, як надовго зберегти зелень без втрати вітамінів.