Заправка – це те, без чого неможливий жоден салат. Хороша заправка може повністю змінити блюдо: зробити смачніше і ароматніше або підкреслити натуральний смак продуктів. А невдала, навпаки, зіпсує непогану задумку.
Гірчично-медова заправка
Фото: pixabay.com
Інгредієнти:
- 1/4 склянки діжонської гірчиці
- 1/4 склянки рідкого меду
- 1/4 склянки яблучного оцту
- 1/4 чашки оливкової олії
- 1 чайна ложка солі
- 1/4 чайної ложки чорного перцю
Рецепт приготування:
Змішати всі інгредієнти в банці з кришкою, що щільно закривається, і добре струснути. Поставити до холодильника мінімум на півгодини перед подачею.
Заправка для салату з зеленню
Фото: pixabay.com
Інгредієнти:
- 3 ст.л. рослинного масла
- 1 ст.л. винного оцту
- Сіль, перець
- Цукор
- 1 ст.л. дрібно нарізаних пряних трав
Рецепт приготування:
Змішати масло, оцет і трави. Додати сіль, мелений перець і цукор за смаком. До заправки можна додати трохи дрібно нарізаної цибулі.
Класична заправка для салату "Цезар"
Інгредієнти:
- 1 куряче яйце
- 1 ч.л. вустерського соусу
- 2 ст. л. соняшникової олії
- 1 ст.л. оливкового масла
- Сік половини лимона
- Сіль, перець
- Гірчиця
Рецепт приготування:
Довести воду до кипіння, додати яйце кімнатної температури. Варити рівно хвилину, потім перекласти яйце до холодної води, щоб зупинити процес приготування.
Розбити шкаралупу і перелити яйце до чаші блендера. Додати гірчицю, свіжовичавлений лимонний сік і збити масу до однорідності.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Продовжуючи збивати, поступово влити оливкове і соняшникове масло. Наприкінці додати вустерський соус, спеції і ще раз збити до однорідності. Щоб заправка не розшарувалася, вустерський соус потрібно вливати по одній краплі. Заміною вустерського соусу для салату "Цезар" з курицею може стати бальзамічний оцет.
Поливати таким соусом салат необхідно відразу перед подачею.
Соус "Вінегрет"
Фото: freepik.com
Інгредієнти:
- 6 ст. л. нерафінованої оливкової олії
- 6 ст. л. рафінованої олії
- 2 ст. л. білого або червоного винного оцту
- 2 ч.л. вишневого або малинового оцту, за бажанням
- 1/2 ч.л. морської солі
- Мелений чорний перець
Рецепт приготування:
За допомогою блендера або віночка збити разом всі інгредієнти до стану однорідної маси і перелити до банки. Перед вживанням енергійно потрясти банку і тільки після цього заправляти салат.
Заправка для "Грецького" салату
Фото: jcstudio/Freepik
Інгредієнти:
- 3 ст. ложки якісної оливкової олії прямого віджиму
- 1 ст. ложка лимонного соку
- Сіль, мелений перець
- Сушені італійські або прованські трави
Рецепт приготування:
Всі інгредієнти необхідно ретельно перемішати до утворення однорідної консистенції і заправити салат.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептами вкусных салатов из свежей капусты.
Дивіться відео, як приготувати салат в половинках авокадо: