I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати ідеальну випічку з листкового тіста: 5 важливих лайфхаків

Важливо враховувати все – від розморожування тіста до соковитості майбутньої начинки

Випічка з листкового тіста може бути будь-якою. Із солодкою або солоною начинкою, у формі пирога або маленьких пиріжків. Здавалося б, немає нічого простішого, ніж приготувати таку випічку, але часто буває, що результат не виправдовує очікувань і зусиль. Ймовірно, ви припускаєтеся помилок. У цьому матеріалі дізнаєтеся 5 лайфхаків, що допоможуть отримати ідеальну випічку з листкового тіста.

Лайфхак №1. Розморожуйте тісто правильно

Реклама

Листкове тісто краще розморожувати повільно – не менше трьох-шести годин в холодильнику. Але можна розморозити його по-іншому. Дістаньте тісто з упаковки і покладіть його, все ще загорнутим, на дошку, потім перевертайте його кожні 15 хвилин, доки воно не розморозиться, але не стане зовсім теплим. На це знадобиться година-півтори.

У жодному разі не використовуйте мікрохвильову піч. Так тісто розморозиться нерівномірно.

Лайфхак №2. Попереднє обсушування начинки (як ягід, так і овочів)

Реклама

Часто буває, що корж з листкового тіста пропікся знизу, а під начинкою він залишається вологим або сирим. Причина – мало обсушені ягоди, фрукти або овочі. Якщо ви вибрали, наприклад, помідори, не забудьте промокнути їх серветкою. А ще краще – трохи їх протушкувати і обсушити, щоби позбутися зайвої вологи.

Лайфхак №3. Використовуйте "подушку" для дуже вологої начинки

Так ваш пиріг точно пропечеться. До того ж отримає пікантний смак. Експерти радять промазати шар тіста рикотою або маскарпоне, але у жодному разі не використовувати густий йогурт. Тісто намокне і не пропечеться.

Реклама

Читайте також:

Лайфхак №4. Крохмаль для ягідної начинки

Якщо до ягід або фруктів додати трохи крохмалю, він зупинить появу непотрібного соку і ви отримаєте хорошу випічку. Достатньо 2-3 столових ложок на літр нарізаних фруктів і ягід. Зрозуміло, що для яблук і груш крохмаль не знадобиться. Ці фрукти менш соковиті, ніж ягоди.

Лайфхак №5. Будьте обережні з кількістю цукру

Навіть якщо ви дуже сильно любите солодку випічку, багато цукру можуть її зіпсувати. З ним ягоди і фрукти дадуть більше соку, тому є ризик, що випічка не вийде. Цукру має бути не більше 2-5 столових ложок на літр фруктів.

Лайфхак-бонус

Посипте дно форми для запікання або пергаментний папір шаром тертого сиру. Сир розплавиться і надасть нижній скоринці особливого смаку та соковитості.

За матеріалами: Nytimes.com.

Тут дізнаєтеся, як приготувати оригінальний пасхальний кекс із морквою.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти