Поживний і ароматний грибний крем-суп – ідеальне блюдо для осіннього обіду. Ви можете використовувати як свіжі, так і заморожені гриби.
Грибний крем-суп
Інгредієнти на 4 порції:

- 150 г білих грибів
- 300 г печериць
- 2 шт. картоплі
- 300 мл вершків
- 300 мл молока
- 1 зубчик часнику
- 1 гілочка петрушки
- кілька шматочків білого хліба
- 2 ст.л. оливкової олії
- 1 ч.л. вершкового масла
- сіль, перець – за смаком
- Лук-порей – 1 шт. (тільки біла частина)
Рецепт приготування:
- Всі гриби промиваємо, просушуємо від зайвої вологи і нарізаємо шматочками.
- На розігріту сковороду додаємо оливкову олію, вершкове масло і злегка обсмажуємо цибулю, додаємо очищену і нарізану кубиками картоплю, на середньому вогні готуємо 5-7 хвилин, потім сюди ж додаємо всі гриби.
- У каструлю вливаємо суміш вершків і молока і доводимо до кипіння.
- Після того як гриби обсмажили до золотавого кольору, з'єднуємо вміст сковороди з сумішшю молока і вершків. Все разом збиваємо в блендері, якщо суміш занадто густа – додаємо ще трохи молока.
- Повертаємо все в каструлю і на повільному вогні, весь час помішуючи, доводимо до кипіння, солимо і перчимо за смаком.
- Суп готовий, але нам ще потрібно доповнити його грінками. Для цього шматочки білого хліба, натираємо сумішшю оливкової олії і 1 зубчику часнику та відправляємо на 15 хвилин в духовку при 140 градусах.
- Можна доповнити наш крем-суп одним білим грибом, обсмаженим з невеликою кількістю подрібненого волоського горіха.
Нагадаємо, раніше ми писали, чому не можна давати лісові гриби дітям. Сайт "Сьогодні" також ділився рецептом овочевої ікри з опеньками. Крім цього, ми розповідали, як зварити соус із сушених білих грибів.
Дивіться відео, як виростити гриби в банці: