Осінь – головний грибний сезон. Лісові гриби смажать разом з цибулею на сковорідці, роблять з ними супи, печеню, різотто і ікру.
Дивіться відео, як правильно збирати гриби в лісі:
Грибна ікра – не тільки чудова закуска, але і вкрай корисна заготівля на зиму. Ми розповімо, як приготувати її з опеньків з помідорами і морквою.
Овочева ікра з грибами
Час приготування:
- 2 години
Складові:
- Опеньки – 1 кг
- Біла цибуля (невеликі цибулини) – 500 г
- Морква – 500 г
- Помідори – 500 г
- Соняшникова олія – 500 г
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Оцет 9% – 4,5 ст.л
Спосіб приготування:
- Взяти глибоку каструлю, налити в неї соняшникову олію, додати сіль і цукор.
- Нарізати півкільцями ріпчасту цибулю, додати її в каструлю. Тушкувати близько 5 хвилин.
- Тим часом очистити і натерти на крупній тертці моркву. Додати моркву до цибулі, тушкувати 15 хвилин.
- Помідори нарізати маленькими кубиками, додати до моркви і цибулі, готувати ще 15 хвилин.
- Опеньки добре промити, обсушити. Якщо вони дрібні, їх можна не нарізати.
- Додати гриби в каструлю, тушкувати протягом 30 хвилин.
- Влити оцет і все ретельно перемішати. Врахуйте, щоб вміст каструлі не підгорів, його потрібно весь час помішувати.
- Розкласти грибну ікру в стерилізовані банки і закатати.
Як вбезпечити себе від отруєння лісовими грибами
Лісові гриби можуть бути небезпечними для здоров'я і навіть привести до летального результату. Їх не можна збирати біля автомобільних доріг, адже вони легко накопичують солі важких металлов.
Коли ви принесете кошик додому, обов'язково переберіть урожай в сухому вигляді, потім відваріть протягом 20 хвилин в підсоленій воді, промийте холодною і далі готуйте на свій смак. Пам'ятайте, що дітям та людям похилого віку лісові гриби вживати не можна.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом різотто з лісовими грибами від Гордона Рамзі."Сьогодні" також писали, як зробити грибний паштет з овочами.