Якщо ви не знаєте, що робити з сушеними грибами, приготуйте з них смачний соус. Він прекрасно підійде до макаронів, гречаної каші і відварного рису. Його також можна подавати як доповнення до м'яса і птиці.
Грибний соус
Інгредієнти:
- 200 г сметани
- 125 мл гарячої води
- 35 г сушених грибів
- 1 цибулина
- 2 ст. л. рослинної олії
- сіль, мелений перець за смаком
- кілька гілочок кропу
Рецепт приготування:
1. Сушені білі гриби скласти до миски. Залити окропом і залишити на 10 хвилин. Потім злити рідину, промити гриби і залити їх 125 мл свіжої гарячої води. Залишити ще на 20 хвилин, потім віджати, зберігши настій.
2. Подрібнену цибулю і дрібно нарізані гриби обсмажити на сковороді з розігрітою рослинною олією.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
3. Влити грибний настій і тушкувати ще 2-3 хвилини.
4. Додати сметану, сіль і перець. Посипати грибний соус дрібно нарізаним кропом. Добре прогріти і зняти його з вогню.
5. Перелити до соусника і подавати до столу.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав,як приготувати фрітату з грибами за рецептом Джеймі Олівера. Ми також ділилися рецептом гречки з грибами в духовці.
Дивіться відео, як приготувати японський місо суп: