Пармеджано – це літнє італійське блюдо, яке представляє собою баклажани, запечені в духовці разом з томатним соусом і сирами моцарелла і пармезан. Її можна подавати як самостійне блюдо або як гарнір до м'яса, приготованого на грилі.
Пармеджана
Складові:

- 1 великий баклажан
- сіль
- мука
- рослинна олія
- 6 середніх стиглих помідорів
- маленький пучок базиліка
- сіль перець
- 200 г моцарели
- 100 г пармезану
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Баклажан помити і тонко нарізати. Посипати сіллю і дати постояти близько півгодини, потім промити в холодній воді.
- Вкачувавши в борошні, порціями обсмажити шматочки баклажана на рослинній олії до золотистого кольору. Викласти на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб вбрався зайвий жир.
- Помідори залити окропом на хвилину, очистити від шкірки і нарізати кубиками.
- Листя базиліка нарізати і відправити разом з томатами в суху сковороду. Посолити і поперчити. Гасити, поки маса не стане однорідною.
- Моцареллу нарізати тонкими пластинками, пармезан натерти на тертці.
- На дно форми для запікання налити трохи соусу. Укласти зверху шар баклажанів і моцарели, полити соусом і посипати невеликою кількістю пармезану. Повторити шари. Зверху повинні бути баклажани, соус і тертий сир.
- Запікати при 170 градусах близько 30 хвилин. Готова пармеждана повинна легко протикатися виделкою або ножем. Блюдо перед подачею можна прикрасити зеленню.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами тушкованих баклажанів з овочами. Сайт "Сьогодні" також розповідав, навіщо потрібно їсти баклажани. Крім цього, ми повідомляли, що баклажани допомагають позбутися від нікотинової залежності та запобігають появі зморшок.
Дивіться відео, як приготувати в'ялені баклажани:
1 великий баклажан
сіль
мука
рослинна олія
6 середніх стиглих помідорів
маленький пучок базиліка
сіль перець
200 г моцарели
100 г пармезану