Головна Сьогодні

Як приготувати найсмачніше пісочне печиво

Готуємо ніжне печиво з пісочного тіста

Пісочне печиво класичне
Пісочне печиво класичне
Фото: freepik.com

Велика кількість масла і цукру робить пісочне тісто розсипчастим, в зв'язку з чим воно і отримало свою назву. Іноді вживають французьке слово "сабле", яке теж походить від слова "пісок".

Дивіться відео, як приготувати сирне печиво:

Ми пропонуємо спекти легке і просте в приготуванні пісочне печиво, яке так приємно з'їсти разом з чаєм.

Пісочне печиво

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 502 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 0,5 склянки цукру
  • 1 яйце
  • 150 г м'якого маргарину або масла
  • Дрібка солі
  • 1/3 ч. л. соди
  • 2,5 склянки борошна

Спосіб приготування:

  1. Цукор розтерти з яйцем, додати маргарин, сіль і соду, перемішати.
  2. Всипати просіяне борошно і замісити тісто.
  3. Готове тісто розкачати в пласт товщиною близько 1 см і вирізати печиво за допомогою чарки, склянки або формочок.
  4. Випікати в духовці, розігрітій до 180 °С, до золотистого кольору, остудити і посипати цукровою пудрою.

Секрети приготування пісочного тіста

  • Загорнуте в плівку, тісто можна зберігати в холодильнику протягом тижня. У морозильній камері воно буде залишатися придатним протягом 3 місяців.
  • Щоб приготувати шоколадне тісто, замініть 30 г борошна темним какао-порошком без цукру.
  • Для горіхового тіста додайте в масляно-цукрову суміш півсклянки дрібно змолотих горіхів і 1-2 додаткові ложки цукру.
  • У пісочне тісто можна додати ваніль, корицю, мускатний горіх, терту лимонну або апельсинову цедру.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати тертий пиріг з абрикосами . "Сьогодні" також ділилися рецептом пісочного пирога з сиром і чорницею .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти