I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Картопля по-французьки в духовці: найкращі рецепти приготування

Три рецепти картопляних гарнірів у французькому стилі

Така страва, як картопля по-французьки, має безліч варіацій. Її готують як гарнір або з м'ясом, куркою, фаршем. Дуже смачною виходить картопля фарширована, запечена в духовці. При приготуванні цієї страви важливу роль відіграють прянощі. Для сильнішого аромату ви можете додати такі спеції, як розмарин, чебрець, імбир, орегано.

Ароматна картопля по-французьки

Реклама
Реклама
baked-potatoes-1142155_960_720
Картопельні "човники"
Фото: pixabay.com
Реклама

Інгредієнти:

  • картопля – 6 шт
  • масло вершкове – 50 г
  • часник – 1-2 зубчики
  • чебрець – 1 гілочка
  • вода – 1 стакан
  • сіль, перець мелений – за смаком

Як приготувати ароматну картоплю по-французьки:

  1. Очистіть картоплю від шкірки і ретельно її вимийте. Розріжте кожну картоплину поперек навпіл.
  2. З закругленого боку відріжте овальну сторону так, щоб вона стала плоскою. Таким чином, картопля стійко розташовуватиметься в формі для запікання.
  3. Розтопіть в глибокій сковороді вершкове масло, викладіть гілочку чебрецю і подрібнений часник. Потім, коли масло добре розігріється, розкладіть по сковороді картоплю.
  4. Залиште її обсмажувати до золотистої скоринки. Іншу сторону обсмажувати не потрібно. Акуратно вийміть картоплю зі сковороди і перекладіть до форми для випічки рум'яною стороною вгору.
  5. Влийте окріп. Накрийте форму фольгою і приберіть до духовки на півгодини. Страва має випікатися при температурі 180 °С.
  6. Готову картоплю викладіть на блюдо і посипте сіллю. Подавайте цей варіант запеченої картоплі як гарнір.

Картопля по-французьки з вершками і сиром

filled-potato-785151_960_720
Фарширована картопля
Фото: pixabay.com

Інгредієнти:

  • картопля – 8 шт.
  • вершки – 200 мл
  • сир – 150 г
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • часник – 3 зубчики
  • кукурудза консервована – 100 г
  • перець червоний солодкий – 1 шт.
  • гірчиця – 2-3 ст. ложки
  • олія рослинна – 2 ст. ложки
  • зелень петрушки – 0,5 пучка
  • мускатний горіх – за смаком
  • паприка – за смаком
  • сіль, перець мелений – за смаком

Як готувати картоплю з вершками:

  1. Відваріть в шкірці ретельно вимиту картоплю. Солодкий перець і цибулю наріжте кубиками. Подрібніть часник.
  2. Розігрійте сковороду, влийте рослинну олію. Викладіть на сковороду цибулю, часник, перець і кукурудзу.
  3. Обсмажте протягом п'яти-семи хвилин. Потім влийте вершки і уваріть суміш. Додайте до сковороди гірчицю, тертий сир і дрібно нарізану зелень.
  4. Відварну картоплю очистіть від шкірки, розріжте навпіл. Акуратно витягніть серцевину. М'якоть картоплі потовчіть і змішайте з сирною масою.
  5. Додайте сіль, перець, паприку і мускатний горіх. Половинки картоплі викладіть в приготовані заздалегідь човники з фольги.
  6. За допомогою невеликої ложки наповніть картоплю сирною начинкою. Запікайте фаршировану картоплю по-французьки при температурі 200 °С протягом десяти хвилин.

Картопля по-французьки з грибами

oven-baked-cheese-2817144_960_720
Картопля під сирною скоринкою
Фото: pixabay.com

Інгредієнти:

  • картопля – 500 г
  • печериці – 300 г
  • яблуко зелене – 1 шт.
  • твердий сир – 200 г
  • вершкове масло
  • олія оливкова
  • часник – 2 зубчики
  • кріп – 0,5 пучка
  • зелена цибуля – 3-4 гілочки
  • мускатний горіх – щіпка
  • сіль за смаком

Як готувати картоплю з грибами:

  1. Розріжте почищені і вимиті картоплини на чотири частини, присипте мускатним горіхом і перемішайте.
  2. Гриби вимийте і наріжте на скибочки. Яблуко розрізати на вісім-десять частин. Подрібніть через прес часник.
  3. Натріть сир через крупну тертку. Підготуйте форму для запікання. Для цього натріть її часником і вершковим маслом.
  4. В окремій мисці змішайте гриби, картоплю і яблуко, збризніть оливковою олією і додайте сіль. Добре перемішайте.
  5. Викладіть до форми для запікання картопля з яблуками і грибами. Зверху посипте сиром. Поставте форму до духовки на тридцять хвилин і запікайте страву при температурі 180 °С.
  6. Перед подачею посипте зеленню.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом картопляних котлет від Джеймі Олівера. Ми також писали, як приготувати гаспачо з буряка.

Дивіться відео, як приготувати фаршировану картоплю з беконом:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти