I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати картопляні котлети з лососем: рецепт Джеймі Олівера

Це чудовий рецепт для весняного обіду

Замість лосося в рецепті можна використовувати і іншу рибу, як у вигляді фаршу, так і консервовану. Дотримуйтесь інструкції з приготування нижче.

Котлети з картоплі, лосося і зеленого горошку

Реклама

Інгредієнти:

  • 360 г філе лосося або фаршу
  • 600 г картоплі
  • морська сіль
  • мелений чорний перець
  • 50 г свіжого або замороженого горошку
  • 1 лимон (за бажанням)
  • 1 столова ложка пшеничного борошна, плюс додатково для присипки
  • 1 яйце
  • ½ пучка зеленої цибулі
  • оливкова олія

Рецепт приготування:

1. Наповніть велику каструлю холодної води і додайте дрібку солі. Поставте на сильний вогонь і доведіть до кипіння.

Реклама

2. Викладіть зелений горошок до тарілки і відставте вбік.

3. Почистіть картоплю і поріжте її на невеликі кубики на обробній дошці. У такому вигляді вони швидше зваряться.

4. Як тільки вода закипить, обережно додайте картоплю, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до середнього і варіть на повільному вогні близько 10 хвилин, або до готовності, додавши горошок за останні 2 хвилини.

Реклама

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

5. Видаліть з лосося шкіру і викладіть рибу до глибокої миски. Використовуючи вилку, розімніть філе на дрібні шматки.

6. Дрібно наріжте зелену цибулю і додайте до тарілки з лососем.

7. Як тільки всі звариться, злийте картоплю і горох в друшляк над раковиною, потім залиште остигати.

8. Використовуючи терку, дрібно натріть цедру лимона прямо до миски з рибою. Сюди ж додайте борошно, яйце і крихітну щіпку перцю.

9. Розімніть картоплю і горошок в пюре. Додайте пюре до миски з рибою, потім добре перемішайте.

10. Насипте трохи борошна на чисту робочу поверхню і на велику тарілку. Розділіть суміш на 8 частин і сформуйте з кожної кульку приблизно 2 см завтовшки. Покладіть їх на присипану борошном тарілку і злегка посипте зверху борошном.

11. Поставте велику сковороду на середній вогонь і додайте 1 столову ложку оливкової олії.

12. Акуратно відправте рибні котлети на сковороду і смажте протягом від 3 до 4 хвилин з кожного боку або до хрусткої скоринки і золотистого кольору.

Подавати рибні котлети можна з овочами або свіжим зеленим салатом і шматочками лимона. Перед їжею, для приємнішого смаку, вичавіть трохи лимонного соку прямо на поверхню котлети.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом супу-пюре з зеленого горошку. Ми також писали, як приготувати кіш з лососем і зеленим горошком.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти