Цитрусові – відмінне джерело вітамінів, кажуть дієтологи. Але вибрати по-справжньому якісні та корисні мандарини не так просто. На що звертати увагу, щоб не нашкодити здоров'ю?
Колір мандаринів залежить від сорту і країни, звідки вони були привезені, а не від стиглості і хімікатів. Марокканські або іспанські більш помаранчеві, блідого кольору – абхазькі або турецькі. Але тому, що всі мандарини нам привозять з-за кордону, їх обробляють різними токсичними речовинами, щоб продукт довше зберігався. Тому перед вживанням цитрусові потрібно добре помити .
Мандарини містять багато вітамінів, які важливі для нас в прохолодну погоду, особливо тоді, коли очікується епідемія грипу. Незважаючи на їх користь, мандарини не можна давати дітям до трьох років.
Щоб вибрати кращий мандарин для себе, слід дотримуватися кількох правил.
Ознаки якісного мандарина
- Не блищить;
- Не липне до рук;
- Не занадто м'який;
- Без цвілі.
З приводу смаку і наявності кісточок запитайте у продавця. На ринку краще мандарини не пробувати, поки не помиєте. І пам'ятайте: для повного щастя і здоров'я вистачить трьох мандаринів в день.
Нагадаємо, раніше ми розповідали про користь хурми. "Сьогодні" також повідомляли, якими корисними властивостями володіє фейхоа .