Мандариновий лікер підкорить вас своїм приголомшливим смаком і ароматом. Він дуже простий у виготовленні, але вимагає деякий час на настоювання.
Дивіться відео, як приготувати домашній шоколадний лікер:
Обов'язково приготуйте цитрусовий лікер до зимових свят. Це відмінний подарунок рідним і близьким на Новий рік.
Домашній мандариновий лікер
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 124 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1,5 склянки мандаринового або апельсинового соку
- Цедра з 2-х апельсинів
- 250 мл горілки
- Цукор – 3/4 склянки
- Вода – 100 мл
Спосіб приготування:
- Апельсини помийте і зніміть з них цедру за допомогою дрібної терки.
- Вичавіть сік з апельсинів або мандаринів.
- Цедру змішайте з соком, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Остудіть і додайте горілку.
- Накрийте кришкою і приберіть на 3 дні в темне місце.
- Потім зваріть сироп з цукру і води. Для цього змішайте цукор з водою і дайте покипіти 3 хвилини. Дістаньте настойку. Процідіть її.
- Змішайте сироп з настойкою, який процідили, закупорте щільно і приберіть в темне місце на 20-30 днів.
- Через зазначений час мандариновий лікер готовий.
Як зняти цедру з апельсина
Для приготування страв використовують як свіжу цедру апельсина, так і сушену, і заморожену. Щоб отримати свіжу цедру, добре помийте цитрус під проточною водою. Потім ошпарьте окропом, промокніть серветкою і натріть на тертці верхній помаранчевий шар. Білу кірку знімати не потрібно – вона гірчить.
Нагадаємо, раніше ми писали, як використовувати лимонну цедру для приготування страв . "Сьогодні" також ділилися рецептом яєчного лікеру на Різдво .