Про вини складають легенди. Його вважають напоєм довгожителів, адже келих вина допомагає зберегти молодість . Лікарі стверджують, що вино знижує ризик серцево-судинних захворювань і діабету, а насичений колір визначає його цілющі і живильні властивості. Але, як завжди, все залежить від дозування.
Але що робити, якщо випити хочеться, але вживати спиртне не можна ? Альтернатива є – безалкогольне вино. Воно не містить і 7% етилового спирту, тому технічно його не можна назвати вином, скоріше, виновмісним продуктом.
Насправді, технологія виготовлення цього напою така ж, як і алкогольного вина. Але є ще один етап: витяжка з вина молекул етилового спирту. Для цього вино заливають в резервуар з дуже низьким тиском, майже вакуум. Воно потрапляє на обертові тарілки і розпилюється. Саме вино стікає до центру, а ось спирт випаровується і збирається в окрему тару. Отримане вино знову пропускають через резервуар, але вже при більш високій температурі. Під час дистиляції алкогольних напоїв втрачається і повнота смаку, і букет аромату, і терпкість, і текстурні елементи. Щоб відтворити ці показники, виробники додають в напій цукор, барвники та ароматизатори.
Чи можна таке вино вагітним і дітям – мови навіть не йде. Діабетикам теж не варто. Водіям безалкогольне вино також не рекомендують .
Що гірше: алкогольне вино або цукор в безалкогольному ? Вибір за вами. Безалкогольне експерти порівнюють з електронними сигаретами, а інтерес споживачів – з гумовими жінками. Якщо вам набридло пити компот, квас або кефір, то саме час спробувати безалкогольне вино.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, скільки можна зберігати відкриту пляшку вина . "Сегодня" також ділилися рецептом домашнього вина з винограду .