I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати голубці: класичний рецепт з фаршем і рисом

Рецепт смачних голубців на сковороді

Традиційні голубці – це м'ясний фарш з рисом, загорнутий в капустяне листя. Найчастіше голубці тушкують, але іноді запікають у духовці.

Читайте також:

Реклама

Наш простий рецепт домашніх голубців зі сметанно-томатним соусом посяде гідне місце у вашій кулінарній книзі.

Голубці з м'ясним фаршем і рисом

Голубці з фаршем і рисом
Голубці з фаршем і рисом

Реклама

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

  • 126 ккал на 100 г

Складові:

Реклама
  • 500 г змішаного фаршу
  • 1/2 чашки рису, відвареного до напівготовності
  • 1 цибулина, очищена і дрібно нарізана
  • 2-3 столові ложки кетчупу або один протертий помідор
  • Сіль, перець
  • 1 середній качан капусти

Для соусу:

  • 1 цибулина, дрібно нарізана
  • 1 банка (450 г) помідорів у власному соку або 3-4 великих помідора
  • 2-3 столові ложки сметани
  • Сіль, перець

Дивіться відео, як вибрати фарш для голубців:

Спосіб приготування:

  1. Покласти в миску фарш, рис, цибулю, кетчуп, сіль і перець і добре перемішати. За бажанням додати кілька ложок води.
  2. У великій каструлі закип'ятити воду. У качана відрізати нижню частину (там, де їх скріплює качан), трохи нижче середини. Так листя будуть легше відділятися.
  3. Покласти капусту в киплячу воду зрізом в верх і розділити на листя за допомогою двох виделок. Поварити листя 2-3 хвилини, потім вийняти їх з рідини.
  4. Для соусу цибулину обсмажити до золотистого кольору. Помідори дрібно нарізати або подрібнити в кухонному комбайні, додати до цибулі. Посолити і поперчити, добре розмішати, накрити кришкою і тушкувати 5-10 хвилин на слабкому вогні. В кінці додати сметану.
  5. Якщо ви не хочете смажити цибулю, соус можна приготувати і за іншим рецептом: в мисці змішати 4-5 столових ложок кетчупу, 2-3 ложки сметани, сіль, перець, залити водою і добре розмішати.
  6. На кожен лист капусти покласти фарш і сформувати голубці. За бажанням обсмажити кожен голубець до золотистого кольору.
  7. Голубці щільно вкласти в товстостінну каструлю. Зверху вилити соус і додати стільки води, щоб голубці були покриті.
  8. Щільно накрити каструлю кришкою і тушкувати на слабкому вогні близько години.

Як подавати голубці

Подавати страву гарячою, за бажанням доповнивши сметаною або кетчупом.

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" писали, як приготувати з фаршу ідеальні котлети. Ми також ділилися найкращими ідеями страв з фаршу.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти