Гарячі конвертики з лаваша на сковороді – відмінна гаряча закуска. У нашому рецепті тонкий вірменський лаваш начиняється сумішшю сиру, твердого сиру, зелені і часнику.
Дивіться відео, як зробити хрусткі бутерброди з лаваша:
Трикутники з сиром, часником і зеленню
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 182 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 упаковка тонкого лаваша
- 250 г сиру
- 150 г твердого сиру
- 3 яйця
- 4-5 зубчиків часнику
- 1 пучок кропу
- Сіль за смаком
- Рослинна олія – для смаження
Спосіб приготування:
- Натерти на крупній тертці сир. Додати до нього сир, дрібку солі і перемішати. Натерти на дрібній тертці часник і відправити його в сирно-сирну суміш. Дрібно нарізати свіжу зелень і додати її до начинки. Ретельно перемішати.
- В окремій мисці збити два яйця до однорідності. Вилити їх в ємність з начинкою. Знову ретельно перемішати.
- Нарізати лаваш на смужки шириною по 15 см і розрізати навпіл.
- У центр одержані квадратів викласти столову ложку начинки на край. Згорнути лаваш у вигляді трикутних конвертиків. Всі краї трикутника повинні бути закриті, щоб начинка не висипалася.
- У сковороду влити трохи олії. Яйце, що залишилося, збити в тарілці до однорідності, трохи посолити, перемішати.
- Попередньо вмочивши трикутники у збите яйце, обсмажити їх на невеликому вогні з двох сторін до рум'яної скоринки. Викласти на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир.
Як подавати закуску
⠀
Подавати конвертики теплими разом зі сметаною або соусом з йогурту, часнику і зелені.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати рулет з лаваша за рецептом Аніти Луценко . "Сьогодні" також ділилися рецептом лінивої лазаньї з лаваша .