Гарячі, хрусткі і солодкі, ці пончики від Джеймі Олівера – фантастичний десерт, який сподобається всім. Краще доповнення до них – домашній малиновий соус з апельсиновим соком.
Пончики готуються без використання продуктів тваринного походження, тому їх можна готувати під час Великого посту, який в 2020 році пройде з 2 березня по 18 квітня.
Пісні пончики
Час приготування:
- 50 хвилин
Калорійність:
- 87 ккал на порцію
Інгредієнти:
- 50 г безмолочного маргарину
- 120 мл органічного соєвого молока
- 1,5 л соняшникової олії
- 250 г звичайного борошна
- 1 1/2 чайної ложки розпушувача
- 1/2 чайної ложки морської солі
- 50 г цукрової пудри
- 200 г малини
- 1 столова ложка цукрової пудри
- 1/2 апельсина
Для ванільного цукру:
- 1 стручок ванілі
- 50 г цукрової пудри
Дивіться відео, як зробити пончики в сиропі за рецептом Григорія Германа:
Спосіб приготування:
- Розтопіть маргарин, соєве молоко і дві столові ложки соняшникової олії в маленькій каструлі на середньому вогні.
- Тим часом змішайте борошно, розпушувач, сіль і цукор у великій мисці. Зробіть лунку в середині, потім додайте маргаринову суміш.
- Поступово перемішайте суміш виделкою, поки не вийде вологе, густе тісто, потім розділіть на шматочки і скачайте 24 кульки розміром з м'яч для гольфу.
- Нагрійте соняшникову олію в глибокій каструлі середнього розміру на сильному вогні. Щоб перевірити, чи достатньо гаряче масло, помістіть шматок хліба в сковороду – якщо хліб спливає на поверхню, шипить і стає золотистим, це майже правильно.
- Зменшіть вогонь до середнього, потім обережно опустіть шість кульок тесту в гаряче масло за допомогою шумівки. Готуйте від 3 до 5 хвилин, або до золотистого кольору.
- Тим часом зробіть ванільний цукор. Розріжте ванільний стручок уздовж і вичистіть насіння. Розітріть насіння і половину цукру за допомогою ступки і маточки, потім помістіть у велику миску з цукром, що залишився.
- Перекладіть приготовані пончики на подвійний шар кухонної паперу, щоб вбрався зайвий жир. Дайте охолонути протягом декількох хвилин, обваляйте в ванільному цукрі, потім помістіть на піднос. Повторіть з рештою кульками тесту.
- Подавайте міні-пончики з малиновим соусом.
Як зробити малиновий соус
Помістіть малину, цукрову пудру і свіжовичавлений апельсиновий сік в миску, потім добре роздавите тильною стороною виделки.
Нагадаємо, раніше ми ділилися кращим рецептом пончиків з корицею від Юлії Висоцької . "Сьогодні" також писали, як зробити бананові пончики в духовці .