Готувати цвітну капусту легко . Вам потрібно лише видалити грубі листя, обрізати низ качана і розділити його на суцвіття. Зазвичай цвітну капусту готують на пару або відварюють у підсоленій воді, але кращий варіант – запекти її в духовці.
Хрустка, рум'яна цвітна капуста з ароматом лимона і часнику змусить вас по-новому поглянути на цей овоч! Самостійне і повноцінне блюдо можна подавати на вечерю як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Запечена цвітна капуста
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 94 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 качан цвітної капусти середніх розмірів (можна використовувати заморожену)
- 3 ст.л. оливкового масла
- 1 лимон (знадобиться цедра і сік)
- 1 ч.л. сушеного орегано
- 2-3 зубчики часнику
- Сіль за смаком
- Пучок свіжої зелені (петрушка, м'ята) – для прикраси
Спосіб приготування:
- Розігріти духовку до 190 ° С.
- Капусту розібрати на суцвіття і покласти у велику миску. Додати 2 ст.л. оливкового масла, цедру лимона, орегано і сіль, перемішати.
- Форму для запікання змастити оливковою олією.
- Викласти капусту і поставити в духовку на 45 хвилин, періодично помішуючи, щоб вона не підгоріла.
- Додати роздавлений в пасту часник, перемішати і поставити в духовку ще на п'ять хвилин.
- Перед подачею полити лимонним соком і посипати свіжою зеленню.
Корисна порада
Перед запіканням кольорову капусту можна відварити протягом п'яти хвилин в киплячій підсоленій воді. Так вона швидше приготується в духовці і буде ніжніше.
Дивіться відео, як приготувати овочі на грилі:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом дієтичної запіканки з цвітною капустою від Аніти Луценко. "Сьогодні" також писали, як зробити вегетаріанські котлети з цвітної капусти .