Великий піст 2020 розпочався 2 березня і триватиме до 18 квітня. В цей час церковний статут забороняє вживати м'ясо, птицю, молочні продукти і яйця. Риба дозволена лише в деякі дні.
В ефірі програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна" відомий ведучий Володимир Остапчук поділився фірмовим рецептом пісної лазаньї. В якості начинки він використовує тушковані овочі, а соус бешамель замінює пісним цибульним. Покроковий відео рецепт страви дивіться нижче.
Пісна лазанья з овочами від Володимира Остапчука
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 129 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 128 г листів лазаньї
- 4 баклажана
- 2 цибулини
- 1 болгарський перець
- 2 помідори
- 3 зубчики часнику
- Сіль, перець
- Рослинна олія
Для соусу:
- 1 цибулина
- 40 г борошна
- 200 г води
Спосіб приготування:
- Нарізати кубиками овочі, обсмажити їх на рослинній олії. Приправити до смаку.
- Для соусу обсмажити подрібнену цибулю, додати борошно і перемішати. Влити воду і проварити до загустіння. Посолити і поперчити.
- На дно форми для лазаньї налити трохи соусу, покласти зверху два листи лазаньї. Розподілити зверху частина овочів. Повторити шари. Зверху повинен бути соус.
- Відправити в розігріту до 180 ° С духовку на 40-60 хвилин.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом пісної локшини з креветками від Євгена Гашенко . "Сьогодні" також ділилися рецептом вегетаріанської лазаньї з грибами .