I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як зробити індійські самоси з фруктовою начинкою

Рецепт смажених пиріжків з абрикосами і яблуками

Самоси – це пиріжки довільної форми, які дуже популярні на Сході. Для начинки традиційно використовують пряну картоплю, цибулю, горох, сочевицю, м'ясо, курку, але бувають і солодкі варіанти.

Такі пиріжки з яблуками та абрикосами сподобаються і дітям, і дорослим. Навіть якщо у вас не вийде з першого разу зробити рівну косу на шві, вони все одно будуть дуже смачними.

Реклама

Самоси з фруктовою начинкою

Самоси на сковороді
Самоси на сковороді

Час приготування:

Реклама
  • 2 години

Калорійність:

  • 194 ккал на 100 г

Складові:

  • Борошно – 200 г
  • Вода – 70-100 мл
  • Цукор – 100 г
  • Яблука – 2 шт.
  • Абрикоси – 5 шт.
  • Вершкове масло – 60 г + 10 г
  • Кориця – до смаку
  • Цукрова пудра – 1 ст. л.
  • Рослинна олія – 4 ст. л.

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Готуємо тісто. Спочатку втираємо масло (60 г) в борошно пальцями: суміш стає схожа на великі хлібні крихти. Вливаємо воду і місимо тісто на дошці близько 5 хвилин, поки воно не стане однорідним і не буде прилипати до столу. Тісто скроплюємо водою і накриваємо харчовою плівкою або тарілкою, щоб не пересихало. Даємо йому постояти хвилин 45.
  2. Робимо начинку. Яблука і абрикоси (можна взяти й інші солодкі фрукти) миємо і просушуємо. Яблука очищаємо від шкірки і насіння і нарізаємо невеликими шматочками. Абрикоси нарізаємо невеликими кубиками. Вершкове масло (10 г) розтоплюємо у маленькій сковороді і додаємо мелену корицю (можна ще додати і коріандр, але не перестарайтеся – на кінчику ножа). Кладемо на сковороду яблука і абрикоси, перемішуємо і тушкуємо 7-12 хвилин. Рідина на дні повинна повністю випаруватися. Потім знімаємо з вогню і ставимо охолонути. У вже готову начинку додаємо цукор.
  3. Тепер знову повертаємося до тіста – скачуємо його джгутом і нарізаємо шматочками. Кожен шматочок розкачуємо до тонкого довгастого коржа, який розрізаємо посередині на дві рівні частини.
  4. Краї кожного півкола з'єднуємо разом так, щоб вийшов "мішечок" у вигляді конуса. В "мішечок" кладемо холодну начинку, після чого його краї защипуємо косою. На добре розігріту сковороду наливаємо олію і смажимо самоси з двох боків до утворення рум'яної скоринки.

Як подавати самоси

Готові самоси викладаємо на тарілку, даємо їм трохи охолонути і посипаємо цукровою пудрою.

Дивіться відео, як зробити індійський дал з коржиками:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати слойки з яблуками, родзинками і корицею, а також ділилися рецептом пиріжків з ревенем на кефірі.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти