Куди поїхати у відпустку

На кого залишити улюбленця

Як зміцнити імунітет

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Як спекти відкритий пиріг із заварним кремом і полуницею

Рецепт французького тарта з заварним кремом і ягодами

Сезон ягід в розпалі, тому ніжний і дуже смачний тарт з ягодами стане ідеальним десертом на вашому столі.

Незважаючи на те, що в рецепті використовується полуниця, для начинки підійдуть будь-які сезонні ягоди. Малина, суниця, лохина, ожина – вони будуть гарні як окремо, так і в міксі.

Полуничний тарт з заварним кремом

Тарт з пісочного тіста з полуницею
Тарт з пісочного тіста з полуницею / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 3 години

Калорійність:

  • 334 ккал на 100 г

Складові:

  • 200 г борошна
  • 125 г вершкового масла кімнатної температури
  • 85 г цукрової пудри
  • 25 г мигдального борошна
  • 1 яйце
  • Дрібка солі

Читайте також:

Для начинки:

  • 250 мл молока
  • 60 г цукру
  • 1 жовток
  • 1 ст.л. (з верхом) кукурудзяного крохмалю
  • 500 г свіжої полуниці

Дивіться відео, як спекти чізкейк з полуницею:

Спосіб приготування:

  1. Вершкове масло розтерти з цукровою пудрою, мигдальним борошном і цукром. Якщо у вас немає мигдального борошна, замініть його звичайним або подрібніть в блендері очищений мигдаль.
  2. Додати яйце і добре перемішати, потім всипати просіяне борошно і швидко замісити тісто. Довго вимішувати не варто, інакше воно буде жорстким. Загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 2 години.
  3. Поки тісто відпочиває, приготувати крем. Жовток добре розмішати з цукром і крохмалем. Молоко довести до кипіння, влити трохи в цукрово-жовткову суміш і швидко розмішати.
  4. Потім тонкою цівкою влити решту молока, не перестаючи перемішувати. Знову влити яєчно-молочну суміш в каструлю і поставити на середній вогонь. Варити до загустіння, постійно помішуючи, приблизно 2-3 хвилини. Готовий крем відразу ж перекласти в інший посуд, накрити харчовою плівкою і остудити.
  5. Охолоджене тісто викласти у форму для випічки і сформувати бортики. Наколоти виделкою, накрити аркушем паперу для випічки і насипати вантаж (сухий горох або квасолю). Випікати протягом 12-20 хвилин при температурі 180 ° С до золотистого кольору. Пісочний корж повністю остудити.
  6. На холодну основу викласти заварний крем. Полуницю вимити, висушити, розрізати на половинки і викласти поверх крему.

Корисна порада

Щоб ягоди не завітрились, візьміть прозоре желе для торта, приготуйте за інструкцією на упаковці і акуратно полийте ним полуницю.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом "Наполеона" без випічки з заварним кремом, а також розповідали, як зробити полунично-сметанний торт без випічки .

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Робити зарядку для ніг
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як заготовити компот з абрикос
Хакнути
Сольник зірки
DOROFEEVA
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Де купатися
Топ пляжів недалеко від Києва
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти