Головна Сьогодні

Як спекти відкритий пиріг із заварним кремом і полуницею

Рецепт французького тарта з заварним кремом і ягодами

Сезон ягід в розпалі, тому ніжний і дуже смачний тарт з ягодами стане ідеальним десертом на вашому столі.

Незважаючи на те, що в рецепті використовується полуниця, для начинки підійдуть будь-які сезонні ягоди. Малина, суниця, лохина, ожина – вони будуть гарні як окремо, так і в міксі.

Полуничний тарт з заварним кремом

Тарт з пісочного тіста з полуницею
Тарт з пісочного тіста з полуницею
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 3 години

Калорійність:

  • 334 ккал на 100 г

Складові:

  • 200 г борошна
  • 125 г вершкового масла кімнатної температури
  • 85 г цукрової пудри
  • 25 г мигдального борошна
  • 1 яйце
  • Дрібка солі

Для начинки:

  • 250 мл молока
  • 60 г цукру
  • 1 жовток
  • 1 ст.л. (з верхом) кукурудзяного крохмалю
  • 500 г свіжої полуниці

Дивіться відео, як спекти чізкейк з полуницею:

Спосіб приготування:

  1. Вершкове масло розтерти з цукровою пудрою, мигдальним борошном і цукром. Якщо у вас немає мигдального борошна, замініть його звичайним або подрібніть в блендері очищений мигдаль.
  2. Додати яйце і добре перемішати, потім всипати просіяне борошно і швидко замісити тісто. Довго вимішувати не варто, інакше воно буде жорстким. Загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 2 години.
  3. Поки тісто відпочиває, приготувати крем. Жовток добре розмішати з цукром і крохмалем. Молоко довести до кипіння, влити трохи в цукрово-жовткову суміш і швидко розмішати.
  4. Потім тонкою цівкою влити решту молока, не перестаючи перемішувати. Знову влити яєчно-молочну суміш в каструлю і поставити на середній вогонь. Варити до загустіння, постійно помішуючи, приблизно 2-3 хвилини. Готовий крем відразу ж перекласти в інший посуд, накрити харчовою плівкою і остудити.
  5. Охолоджене тісто викласти у форму для випічки і сформувати бортики. Наколоти виделкою, накрити аркушем паперу для випічки і насипати вантаж (сухий горох або квасолю). Випікати протягом 12-20 хвилин при температурі 180 ° С до золотистого кольору. Пісочний корж повністю остудити.
  6. На холодну основу викласти заварний крем. Полуницю вимити, висушити, розрізати на половинки і викласти поверх крему.

Корисна порада

Щоб ягоди не завітрились, візьміть прозоре желе для торта, приготуйте за інструкцією на упаковці і акуратно полийте ним полуницю.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом "Наполеона" без випічки з заварним кремом, а також розповідали, як зробити полунично-сметанний торт без випічки .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти