Сезон ягід в розпалі, тому ніжний і дуже смачний тарт з ягодами стане ідеальним десертом на вашому столі.
Незважаючи на те, що в рецепті використовується полуниця, для начинки підійдуть будь-які сезонні ягоди. Малина, суниця, лохина, ожина – вони будуть гарні як окремо, так і в міксі.
Полуничний тарт з заварним кремом
Час приготування:
- 3 години
Калорійність:
- 334 ккал на 100 г
Складові:
- 200 г борошна
- 125 г вершкового масла кімнатної температури
- 85 г цукрової пудри
- 25 г мигдального борошна
- 1 яйце
- Дрібка солі
Для начинки:
- 250 мл молока
- 60 г цукру
- 1 жовток
- 1 ст.л. (з верхом) кукурудзяного крохмалю
- 500 г свіжої полуниці
Дивіться відео, як спекти чізкейк з полуницею:
Спосіб приготування:
- Вершкове масло розтерти з цукровою пудрою, мигдальним борошном і цукром. Якщо у вас немає мигдального борошна, замініть його звичайним або подрібніть в блендері очищений мигдаль.
- Додати яйце і добре перемішати, потім всипати просіяне борошно і швидко замісити тісто. Довго вимішувати не варто, інакше воно буде жорстким. Загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 2 години.
- Поки тісто відпочиває, приготувати крем. Жовток добре розмішати з цукром і крохмалем. Молоко довести до кипіння, влити трохи в цукрово-жовткову суміш і швидко розмішати.
- Потім тонкою цівкою влити решту молока, не перестаючи перемішувати. Знову влити яєчно-молочну суміш в каструлю і поставити на середній вогонь. Варити до загустіння, постійно помішуючи, приблизно 2-3 хвилини. Готовий крем відразу ж перекласти в інший посуд, накрити харчовою плівкою і остудити.
- Охолоджене тісто викласти у форму для випічки і сформувати бортики. Наколоти виделкою, накрити аркушем паперу для випічки і насипати вантаж (сухий горох або квасолю). Випікати протягом 12-20 хвилин при температурі 180 ° С до золотистого кольору. Пісочний корж повністю остудити.
- На холодну основу викласти заварний крем. Полуницю вимити, висушити, розрізати на половинки і викласти поверх крему.
Корисна порада
Щоб ягоди не завітрились, візьміть прозоре желе для торта, приготуйте за інструкцією на упаковці і акуратно полийте ним полуницю.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом "Наполеона" без випічки з заварним кремом, а також розповідали, як зробити полунично-сметанний торт без випічки .