Приготування печінкового паштету з курячої печінки не відніме багато часу і сил, але в підсумку ви отримаєте чудову закуску для святкового столу.
Дивіться відео, як приготувати домашній паштет з коньяком:
У цьому рецепті від блогера Ніки Білоцерківської паштет готується з додаванням білого вина, але замість нього ви можете додати чарочку коньяку або хересу. Подавати паштет з печінки найкраще з тостами, вершковим маслом і домашнім цибульним конфітюром.
Курячий печінковий паштет
Час приготування:
- 40 хвилин
Інгредієнти:
- Куряча печінка – 500 г
- Вершкове масло – 150 г
- Велика солодка цибулина
- 3-4 зубчики часнику
- Біле сухе вино – 150 мл
- Найжирніші вершки – 100 мл
- Оливкова олія
- Сіль, перець
- Трохи мускатного горіха
Спосіб приготування:
- На оливковій олії обсмажити нарізану цибулю і часник до прозорості. Робити його коричневим не потрібно.
- Додати крупно порізану курячу печінку без плівок і жиру. Швидко обсмажити, печінка всередині повинна залишатися червоною.
- Потім додати вершкове масло, влити вино і довести до кипіння. Помішуючи, дати випаруватися різкому запаху алкоголю. Це займе близько 8 хвилин.
- Трохи остудити суміш і перетерти її з допомогою блендера.
- Повернути печінковий паштет назад на сковороду, додати вершки і довести до кипіння. Добре помішуючи, потушкувати 3 хвилини. Додати сіль, перець і мускатний горіх.
- Перекласти курячий паштет в банку і дати застигнути. За бажанням можна залити його розтопленим вершковим маслом – так паштет зберігатиметься довше.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом грибного паштету з часником.