Рулетики з баклажанів з часником, фетою і помідорами готуються швидко і виглядають приголомшливо. Цю холодну овочеву закуску можна знайти в кухні будь-якої країни, де вирощують баклажани.
Дивіться відео, як приготувати в'ялені баклажани вдома:
Перед приготуванням рулетиків баклажани слід промити, обрізати хвостики і нарізати довгими поздовжніми пластинками – так вони обсмажаться рівномірніше. До речі, баклажани можна не тільки посмажити на сковороді, а й приготувати на електричному грилі або запекти на деку в духовці.
"Язички" з баклажанів з помідорами і сиром
Час приготування:
- 2 години
Інгредієнти на 4 порції:
- 2 довгих баклажани (вагою близько 300 г)
- 200 г м'якої бринзи
- 100 мл оливкової олії
- 2-3 гілочки кропу
- 2-3 гілочки кінзи
- 1 ч.ложки солі
- 2 зубчики часнику
- 2-3 середніх помідори
Спосіб приготування:
- Баклажани помити, зрізати кінчики і розрізати уздовж на тонкі смужки.
- Викласти шматочки баклажанів в миску, посолити і добре перемішати. Залишити на 15 хвилин, щоб пішла гіркота.
- Потім баклажани добре промити і дати стекти воді.
- Розігріти сковороду з товстим дном, налити трохи оливкової олії. Обсмажити скибочки баклажанів з двох сторін і викласти на паперові серветки, щоб вбрався зайвий жир.
- Помідори занурити на хвилину в окріп, очистити від шкірки і нарізати кружечками або брусочками.
- Бринзу натерти на тертці або розім'яти виделкою, додати пропущений через прес часник і дрібно посічену зелень. Добре перемішати.
- Кожну скибочку баклажана намазати сирною масою і викласти зверху по шматочку помідора.
- Згорнути баклажани в щільні рулетики і покласти в лоток. Скропити оливковою олією і залишити на 1 годину в холодильнику.
- Подавати рулетики з баклажанів холодними, прикрасивши їх листочками петрушки.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати ікру з баклажанів. "Сьогодні" також ділилися рецептом тушкованих баклажанів.