Куди поїхати у відпустку

Як правильно худнути

Якщо обгоріли на сонці

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Як приготувати найсмачніші рогалики з джемом

Для начинки підійде будь-яке густе варення – малинове, апельсинове або абрикосове

Рогалики за цим рецептом виходять м'якими, з апетитною хрусткою скоринкою. Для начинки можна використовувати не тільки варення, а й шматочки шоколаду, подрібнені з цукром горіхи, нутеллу або консервовану вишню.

Рогалики з джемом

Складові:

  • 400 г борошна
  • 110 г цукру
  • 55 г м'якого вершкового масла
  • 110 г сметани
  • 8 г соди (0,5 ст. л. без гірки)
  • 35 г рослинної олії
  • 1 яйце
  • дрібка солі
  • 200 г джему або конфітюру

Рецепт приготування:

  1. Просіваємо в глибоку миску борошно. Додаємо цукор, рослинну олію, сіль, яйце і повністю розм'якшене вершкове масло.
  2. Соду додаємо до сметани, добре перемішуємо, даємо постояти одну-дві хвилини і додаємо в тісто.
  3. Починаємо замішувати тісто в мисці, руками. Коли всі інгредієнти з'єднаються, викладаємо на стіл (борошном не присипати) і продовжуємо місити до однорідного стану. Тісто туге, тому знадобляться сили.
  4. Ділимо тісто на дві частини (кожна буде порцією на деко). Поки працюємо з однією частиною, інша спокійно лежить збоку. Розминаємо руками коржі і продовжуємо розгортати за допомогою качалки до тонкого млинця (товщиною в 3 мм).
  5. Змащуємо отримане коло начинкою, ретельно її розподіляючи і не зловживаючи кількістю біля країв, інакше в духовці почне витікати і підгорати.
  6. За допомогою ножа ділимо коло на 20 маленьких трикутників і кожен скручуємо в акуратний рогалик. Викладаємо їх на деко, застелене папером для випічки. Змащувати нічим не потрібно! Розміщуємо рогалики на деку хвостиком вниз, щоб не розкручувалися, і зберігаємо між ними місце.
  7. Відправляємо в духовку, розігріту до 180-190 °С. Випікаємо 20-25 хвилин. Стежимо, щоб рогалики підрум’янились, але не підгоріли.
  8. Поки випікається перша партія, займаємося другою частиною тіста. Можна використовувати іншу начинку для різноманітності.
  9. На той час, коли розберетеся з другою порцією тесту, перша вже буде готова. Одне деко дістаємо з духовки, інше в духовку відправляємо.
  10. Даємо рогаликам відпочити на деку пару хвилин, присипаємо цукровою пудрою і викладаємо на якесь блюдо або тарілку. Їсти можна як відразу, так і в охолодженому вигляді.


Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати смачні рогалики з маком і горіхами. Сайт "Сегодня" також розповідав, як приготувати слойки з яблуками і сиром.

Дивіться відео, як приготувати сіннабони з корицею:

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Робити зарядку для ніг
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як заготовити компот з абрикос
Хакнути
Сольник зірки
DOROFEEVA
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Де купатися
Топ пляжів недалеко від Києва
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти