Гранола поєднує в собі смакові властивості справжніх ласощів і користь цільнозернових злаків. Багата клітковиною, вона зменшує вміст холестерину в крові і покращує обмін речовин.
Дивіться відео, ніж снідають українці:
Більш того, на переробку цього продукту організм калорії витрачає, а, значить, його користь для фігури – безсумнівна. Основою граноли завжди є цільнозернові пластівці, а смаковими добавками можуть служити найрізноманітніші смаколики: родзинки, горіхи, курага, засушені вишні або журавлина, полуниці або яблука.
Домашня гранола з горіхами і сухофруктами
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 439 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Вівсяні пластівці – 4 склянки
- Цукати – 3/4 склянки
- Горіхи і насіння – 3/4 склянки
- Сухофрукти або сушені ягоди – 1/2 склянки
- Мед – 4 ст. л.
- Рослинна олія – 2 ст. л.
- Кориця – 1 ч. л.
Спосіб приготування:
- Сухофрукти залити окропом і залишити на 15 хвилин.
- Пластівці, цукати, рубані горіхи і насіннячка змішати. Пропорції можна варіювати на свій смак.
- У сотейник налити мед, масло і додати корицю. Нагрівати, помішуючи, поки суміш не стане більш рідкою.
- Залити медової сумішшю пластівці і добре перемішати.
- Викласти майбутню гранола на вистелений пергаментом деко. Випікати 15-20 хвилин при 175 ° С, час від часу помішуючи.
- До готової граноли, що остигла, додати улюблені сухофрукти або сушені ягоди.
Як є гранола
В якості заправки добре підходить фруктовий сік. Нарешті, гранола чудово поєднується з йогуртом або кефіром.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати домашні мюслі за рецептом Лізи Глинської. "Сьогодні" також ділилися рецептом сирного десерту з мюслі .