Всього за кілька хвилин з парочки яєць виходить повноцінний свіжий сніданок. А якщо у вас в холодильнику завалялися залишки овочів, сиру або навіть каші, сміливо подавайте їх з вашою чудовою яєчнею. Страва від них тільки виграє.
Отже, 5 кроків, які допоможуть вам приготувати ідеальну яєчню:
1. Готуємо сковорідку з антипригарним покриттям. Розігрійте на середньому вогні одну столову ложку рослинної олії. Не доводьте олію до кипіння! Сковорідка готова в той момент, коли олія на ній починає блищати і легко розтікається по поверхні.
2. Розбиваємо яйця. Розбийте потрібну кількість яєць в невеликі ємності (1 яйце – 1 ємність). Зробіть це так, щоб жовток залишився цілим.
3. Смажимо білок. Коли олія нагрілася до необхідного стану (див. пункт 1), акуратно перелийте яйця на сковороду. Смажте у відкритій сковорідці 1 хвилину. Вогонь регулюйте залежно від того, яку ступінь засмаженості білка ви любите. Якщо любите підсмажену основу, то зробіть вогонь більше середнього. Але обережно – не спаліть страву.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
4. Доводимо до готовності жовток. Рівно через хвилину накрийте сковорідку кришкою. Для класичної засмажки потрібна 1 хвилина під кришкою. Тоді жовток буде рідкий і лише покриється плівкою. Він збереже яскраво-жовтий колір. Для крутішого стану жовтка потримайте ще під кришкою.
5. Перекладаємо на тарілку. У випадку з яєчнею, кожна секунда грає роль. Тримайте тарілку напоготові і швидко перекладіть готову страву на неї. Посоліть і поперчіть за смаком. Відразу подавайте на стіл.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати французькі крепи з вишневим соусом. Ми також ділилися рецептом пишного омлету від Євгена Клопотенка.
Дивіться відео, як приготувати молочний суп з яйцем на сніданок: