I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Шоколадно-гречане печиво: рецепт Валентини Хамайко

Відома телеведуча поділилася фірмовим рецептом печива

"Люблю готувати печиво. По-перше, це дуже легко і швидко, по-друге, – чудове доповнення до недільного чаювання, а по-третє, так приємно, коли родина насолоджується корисною випічкою. Гречане печиво дуже подобається дітям, тому що воно хрустке і зі смаком шоколаду", – розповіла Валентина Хамайко.

Шоколадно-гречане печиво

Реклама

-

Фото: прес-служба

Інгредієнти:

Реклама
  • 100 г гречаного борошна
  • 160 г пшеничного борошна
  • 1/2 ч. л. розпушувача
  • 80 г масла
  • 120 г чорного шоколаду
  • 130 г меду
  • 40 г сметани
  • 1 яйце
  • дрібка солі
  • 100-150 г кунжуту або волоських горіхів для посипання

Рецепт приготування:

1. На водяній бані розтоплюємо масло, шоколад і мед. Розмішуємо до однорідності і даємо охолонути.

2. У чаші для замішування тіста перемішуємо гречане і пшеничне борошно, додаємо сіль і розпушувач.

Реклама

3. До теплої шоколадно-медової маси додаємо сметану і яйце. Розмішуємо до однорідності та додаємо до сухої суміші з борошном.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ

4. Замішуємо тісто. Збираємо в шар, перекладаємо на дощечку і формуємо руками ковбаску. В діаметрі вона повинна бути близько 4-5 см. Часто поверхню буває потрісканою, це нормально. Гречане борошно не містить клейковини, тому тісто виходить крихким.

5. Розстеляємо харчову плівку. Вона повинна бути довше нашої заготовки з тіста. На плівку насипаємо сирий кунжут або подрібнені горіхи, викладаємо на них заготовку з тіста.

6. Обвалюємо нашу ковбаску з тіста в посипання і загортаємо туго в плівку. кладемо до холодильника на 2 години.

7. Знімаємо плівку і нарізаємо ковбаску з тіста ножем, товщиною 0,5 см. Притримуйте рукою тісто при нарізанні. Печиво повинне мати рівну і чисту форму. Так ми формуємо печиво.

8. Викладаємо на пергамент і випікаємо до готовності при 175-180 градусах

-_3

Фото: прес-служба

На замітку: Співвідношення гречаної і пшеничної муки можна змінювати. Якщо хочете отримати гречаніший смак, спробуйте взяти 160 гречаного борошна і 100 г пшеничного. Таке тісто буде важче вимішувати, але смак гречки буде яскравіше.

Нагадаємо, раніше Валентина Хамайко ділиласярецептом лимонного кексу. Вона також розповіла, як приготувати медовик з халвою.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти