Печиво савоярді, або "Дамські пальчики", - класична основа для італійського тірамісу і інших повітряних десертів. Готується савоярді досить просто, зберігається до трьох місяців і позбавить вас від зайвих витрат на його купівлю і пошук в магазинах.
Рецепт савоярді
Інгредієнти:
- Яєчний білок – 3 шт.
- Яєчний жовток – 2 шт.
- Цукрова пудра – 30 г
- Цукор – 60 г
- Борошно – 50 г
Рецепт приготування:
- Збиваємо білки до м'яких піків, додаємо половину цукру і продовжуємо збивати до жорстких піків.
- Цукор, що з'єднуємо з жовтками і збиваємо до отримання світлої і пишної маси.
- Акуратно з'єднуємо білки з жовтками, просіюємо туди ж борошно, перемішуємо легкими рухами від низу до верху, обережно, щоб зберегти "легкість" маси.
- Перекладаємо тісто в кондитерський мішок і робимо на листі, застеленому папером для випічки, палички завдовшки 10-12 см.
- Двічі посипаємо цукровою пудрою через сито і залишаємо на 10 хвилин (це потрібно для гарної цукрової скоринки).
- Випікаємо 12-15 хвилин при температурі 190 градусів до золотисто-бежевого кольору. Готове печиво знімаємо з дека лопаткою і охолоджуємо.
Порада: Якщо бісквіти вийшли недостатньо сухими, можна пізніше підсушити їх в теплій духовці, хоча зазвичай досить залишити їх на ніч на столі.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як легко витягти панна котту з формочок. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом шоколадного чізкейка без випічки.
Дивіться відео, як приготувати сметанник без випічки: