Млинцевий торт – чудова закуска , яку можна їсти як в теплому, так і в холодному вигляді. Закусочний торт з фаршем та сиром – один з найсмачніших і ситних варіантів.
Дивіться відео, як приготувати шпинатові млинці з ікрою:
Які млинці найкраще використовувати для приготування млинцевих тортів? Підійдуть будь-які різновиди, важливо лише, щоб млинці не були занадто товстими, інакше пиріг погано просочиться і буде неестетично виглядати. Ми радимо замісити тісто на кефірі з додаванням мінеральної води.
Млинцевий торт з м'ясним фаршем
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 183 ккал на 100 г
Складові:
Тісто для млинців:
- Молоко – 200 мл
- Кефір – 200 мл
- Мінеральна газована вода – 200 мл
- Яйця – 2 шт.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукровий пісок – 1/2 ст. л.
- Сода – 1/2 ч. Л.
- Борошно – 4-6 ст. л. з гіркою
- Рослинна олія
- Масло вершкове – для змазування
Для начинки:
- Яловичина відварна – 250-300 г
- Курка відварна – 250-300 г
- Сметана – 3-4 ст. л.
- Ріпчаста цибуля – 1-2 шт.
- Сіль, перець – за смаком
- Пряні трави – за смаком
- Тертий сир – 200 г
- Зелена цибуля – 1 перо
Спосіб приготування:
- У миску налити кефір, влити молоко і додати воду.
- Додати яйця і перемішати. Всипати соду. Додати сіль і цукор, розмішати.
- Всипати борошно. Муки потрібно стільки, щоб тісто стало нагадувати по консистенції рідку сметану.
- Розігріти масло в сковороді, налити тісто. Обсмажити млинці з двох сторін до золотистого кольору. Готові млинці складати гіркою і промащувати вершковим маслом.
- Ріпчасту цибулю дрібно нарізати і обсмажити в рослинній олії.
- М'ясо пропустити через м'ясорубку в миску. Сюди ж додати пропущене в м'ясорубці куряче м'ясо. Покласти обсмажену цибулю.
- Додати сметану. Масу посолити, поперчити і посипати пряними травами за смаком, акуратно все перемішати до однорідного стану.
- Взяти млинець, покласти на тарілку і змастити начинкою. Посипати сиром. Повторити шари, зверху повинен бути млинець.
- Перекласти пиріг в духовку, розігріту до 200 ºС і запікати 10-15 хвилин.
- Готовий пиріг нарізати і подати до столу. Їсти пиріг можна як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Ідеї начинок для наслідках млинцевих тортів
Для закусочних тортів підійдуть всі традиційні начинки: солоний оселедець з цибулею, слабосолона сьомга, сирокопчена риба, шинка, печінковий паштет, ікра, тушковані в сметані гриби. Можна промазати млинці картопляним пюре, начинкою з варених яєць з зеленою цибулею.
Підійдуть і різні бутербродні "намазки" – плавлені та сирні сири, бринза з кропом і часником, баклажанна ікра. Нарешті, можна використовувати практично будь-які густі салати, в тому числі з майонезом.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати солодкий млинцевий торт . "Сегодня" також ділилися рецептом томатних млинчиків з м'ясом .