Головна Сьогодні

Що можна зробити з млинців на Масляну: ТОП-5 незвичних рецептів

Кращі рецепти на Масляну з фото

Мішечки з млинців на Масляну
Мішечки з млинців на Масляну
Фото: Depositphotos

Масляна святкується в останній тиждень перед Великим постом, за сім тижнів до Великодня. У 2020 році вона триватиме з 24 лютого по 1 березня. Протягом всієї масляного тижня прийнято готувати млинці. За старих часів люди вірили, що разом з круглим, рум'яним млинцем, схожим на сонце, вони з'їдають частинку його тепла.

Дивіться відео, як приготувати різнокольорові млинці:

Млинці на Масляну можна подавати як самостійне блюдо, а можна використовувати їх як основу для інших святкових рецептів.

Запіканка з млинців з сиром та апельсинами в духовці

Запіканка з млинців з сиром
Запіканка з млинців з сиром
Фото: Getty Images

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 1,5 склянки молока
  • 2 яйця
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 склянка борошна
  • 1 ст.л. оливкового масла
  • Дрібка солі

Для начинки:

  • 400 г сиру або сирної маси
  • 2 жовтки
  • 2 ст.л. цукрової пудри
  • 0,5 склянки порізаної кураги

Для вершкового соусу:

  • 200 мл вершків 35%
  • 1 жовток
  • 1 ч.л. крохмалю
  • 1 ст.л. цукрової пудри
  • Трохи ванілі

Для апельсинового соусу:

  • 1 апельсин
  • 2 ст.л. коричневого цукру
  • 2 ч.л. вершкового масла
  • 2 ст.л. апельсинового лікеру або 1 ст.л. коньяку

Спосіб приготування:

  1. Приготувати рідке тісто з теплого молока, яєць, солі, цукру, оливкової олії і борошна. Посмажити тонкі млинці.
  2. Форму для запікання змастити вершковим маслом.
  3. Сир протерти через сито, змішати з жовтками, цукровою пудрою і курагою. Загорнути начинку в млинчики, скласти їх у формі і приготувати соус.
  4. Вершки змішати з жовтками, цукровою пудрою, ваніллю і крохмалем. Залити соусом млинці і запікати в духовці 180 ºС близько 30 хвилин. За цей час вершкова суміш повинна загуснути, а млинці – підрум'янитися.
  5. Поки готуються млинці, зняти з цілого апельсина цедру. На сковорідці розтопити вершкове масло, насипати коричневий цукор і додати цедру. Коли цукор почне трохи пузиритися, додати сік одного апельсина. При бажанні можна додати апельсинового лікеру або коньяку. Проварити соус до легкого загустіння і зняти з вогню.
  6. Вийняти млинці з духовки, злегка остудити і полити апельсиновим соусом.

Курник з грибами і рисом

Курник на Масляну
Курник на Масляну
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • Тонкі млинці
  • 300 г сметани
  • 200 г вареного рису
  • 2 яйця
  • 4 цибулини
  • 500 г печериць
  • 500 г фаршу
  • 30 г вершкового масла
  • Листкове тісто
  • Сіль і спеції – за смаком
  • Рослинна олія

Спосіб приготування:

  1. Гриби обсмажити з цибулею на вершковому маслі.
  2. Фарш обсмажити з цибулею.
  3. Тісто розкачати в пласт товщиною 0.3 см. Вирізати коло, приклавши тарілку або формою для випічки. Це буде основа курника. Покласти на тісто два млинця.
  4. Варений рис перемішати із смаженою цибулею і вареними яйцями. Це буде перший шар. Накрити його двома млинцями і змастити сметаною.
  5. Наступний шар – обсмажений з цибулею фарш. Накрити його млинцями і змастити сметаною.
  6. Потім повинні йти печериці та млинці, змазані сметаною.
  7. Розкачати ще один пласт тіста, накрити пиріг, підігнути і защипати краї.
  8. Вирізати в середині курника отвір для виходу пари.
  9. З верху нещільно вставити кульку з тіста, змастити яєчним жовтком.
  10. Відправити в духовку і запікати при 180 ºС до золотистого кольору.

Млинцеві мішечки з начинкою

Мішечки з млинців
Мішечки з млинців
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 35 хвилин

Інгредієнти:

  • 3 яйця
  • 300 г борошна
  • 500 мл молока
  • Сіль
  • Зелена цибуля
  • 50 г соняшникової олії
  • 2 копчені курячі грудки
  • 1 свіжий огірок
  • 50 г твердого сиру
  • 1 пучок зелені
  • Зелена цибуля
  • 3 ст. л. майонезу

Спосіб приготування:

  1. Яйця змішати з молоком, додати борошно, сіль, масло. Добре збити міксером.
  2. Спекти млинці на сковороді невеликого діаметру.
  3. Курячі грудки дрібно порізати кубиками. Зелень і часник мілко порубати.
  4. Сир потерти на тертці.
  5. Змішати сир, курку, нашатковану зелень і майонез.
  6. Викласти на млинець невелику кількість начинки і загорнути як мішечок, зав'язати пір'їнкою зеленої цибулі.

Шоколадний млинцевий торт з заварним кремом

Торт із млинців шоколадний
Торт із млинців шоколадний
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 4 ст.л. борошна
  • 4 ст.л. крохмалю
  • 1 яйце
  • 300 мл молока
  • 250 мл води
  • Шоколад – 50 г
  • Какао – 3 ст.л.
  • Сіль, цукор – за смаком
  • 1 ст.л. олії

Крем:

  • 500 мл молока
  • 50 г ванільного цукру
  • 40 г крохмалю

Спосіб приготування:

  1. Всі інгредієнти для тіста ретельно перемішати, додати розтоплений шоколад. Готувати млинці по дві-три хвилини з кожного боку на антипригарной сковороді.
  2. Зварити крем. 400 мл молока довести до кипіння. Окремо змішати цукор і крохмаль, поступово влити 100 мл холодного молока і ретельно розмішати до однорідного стану. Тонкою цівкою влити в кипляче молоко. На маленькому вогні довести масу до кипіння, постійно помішуючи, поки крем не загусне.
  3. Млинці змастити кремом, поставити мінімум на годину в холодне місце.

Млинцевий пиріг з лососем і вершковим сиром

Млинці на Масляну з червоною рибою
Млинці на Масляну з червоною рибою
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

  • 20 прісних недріжджового млинців діаметром 22-24 см
  • 300 г слабосоленого лосося
  • 200 г м'якого вершкового або сирного сиру
  • 100-150 г сметани
  • 1 великий пучок зелені (петрушка, кінза, зелена цибуля, кріп)
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1 гострий червоний перчик, за бажанням
  • 100 г вершкового масла
  • Червона ікра – для прикраси

Спосіб приготування:

  1. Нарізати рибу тонкими пластинками. Сир змішати зі сметаною, дрібно посіченою зеленню, подрібненим гострим перцем і часником. Збити блендером в однорідну кремоподібну масу. Сметани можна додати трохи більше або трохи менше в залежності від її жирності.
  2. Теплий млинець викласти на плоску тарілку, застелену фольгою так, щоб потім можна було в цю фольгу загорнути пиріг. Блін промазати розтопленим вершковим маслом, потім сирним кремом.
  3. На крем викласти рибу, закрити наступним млинцем. Так, шар за шаром, побратим пиріг. Верхній млинець змастити маслом.
  4. Зібраний пиріг загорнути у фольгу і поставити в холодильник на дві-три години, щоб шари добре просочилися і скріпилися один з одним. Перед подачею фольгу прибрати, прикрасити верх рибою, ікрою і листочками зелені.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати млинці, які не забруднивши гору посуду . "Сьогодні" також ділилися рецептом тонких млинців на сироватці .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти