
Авокадо має м'яку вершкову консистенцію, що робить його чудовою основою для різних страв: смузі, салатів, соусів і сендвічів. Причому готувати зелений плід довго не потрібно, так що це ідеальний фрукт для ледачих.
Якщо вам попалося недозріле авокадо, загорніть його в паперовий пакет і залиште при кімнатній температурі на кілька днів.

Як розрізати і почистити авокадо

Що потрібно:
- Авокадо
- Ніж
- Дошка для нарізання
- Рушник
Що робити:
- Помийте авокадо і протріть його рушником.
- Поставте фрукт на обробну дошку і розріжте навпіл навколо кісточки. Розділіть на дві частини.
- Кісточку можна витягти руками, за допомогою ложки або короткого ножа, встромивши його в ядерце.
- Якщо вам потрібно пюре з авокадо, наприклад, для соусу гуакамоле, ви можете вискоблити м'якоть ложкою. Якщо плануєте готувати салат, розріжте авокадо прямо в шкірці на квадратики або тонкі скибочки. Не страшно, якщо ви проріжете її наскрізь.
Корисна порада

Якщо ви хочете очистити цілий плід авокадо, зробіть це за допомогою овочечистки. А щоб зняти шкірку з половинок фрукта, просто підчепіть і потягніть шкірку. Якщо авокадо стигле, вона легко відійде.
Дивіться відео, за що так люблять авокадо:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами салатів з авокадо з помідорами.