Напевно, складно знайти людину, яка не любить випічку з маком . Хрускіт макових зерняток просто чудовий. А в поєднанні з повітряним тестом смак виробів з маком стає ще краще.
За бажанням в пиріг можна додати родзинки, нарізані волоські горіхи або дрібно натерту апельсинову цедру
Маковий пиріг в духовці
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 327 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 1 склянка цукру
- 125 г вершкового масла
- 1 стакан маку
- 1 ст. л. розпушувача
- 1 склянка борошна
Спосіб приготування:
- Поставте каструлю з водою на вогонь.
- Проваріть мак протягом п'яти хвилин. Накрийте каструлю кришкою.
- Дайте маку набрякнути в окропі. Через 20 хвилин процідіть його через сито.
- В окремій ємності збийте жовтки з цукром і маслом. Всипте мак, борошно і розпушувач.
- Збийте білки до м'яких піків. Акуратно введіть їх в тісто.
- Викладіть тісто у форму, змащену вершковим маслом. Зверху за бажанням присипте горіхами.
- Випікайте маковий пиріг в попередньо розігрітій до 180 ºС духовці 30-40 хвилин.
На замітку
Деякі господині не варять мак, а попередньо подрібнюють зерна в кавомолці або блендері. Так текстура начинки виходить більш однорідною.
Дивіться відео, як спекти смачну шарлотку без цукру:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом макового рулету з пісочного тіста . Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити сирники з маком .