Готове листкове тісто – відмінна основа для домашніх пирогів з яблуками . Перед випічкою його потрібно обов'язково розморозити і розкачати.
Дивіться відео, як приготувати солодкий яблучний хліб:
Ви можете використовувати як прісне, так і дріжджове листкове тісто. Вибирайте варіант на свій смак.
Яблучний пиріг з заварним кремом
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 235 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Тісто готове листкове – 250 г
- Яблука антонівські – 3 шт.
- Цукор – 50 г
- Кориця мелена – 1 ч.л.
- Масло вершкове – 2 ст.л.
Для заварного крему:
- Молоко 3,5% – 400 мл
- Жовток яєчний – 3 шт.
- Цукор – 150 г
- Борошно – 35 г
- Стручок ванілі – 1 шт.
- Масло вершкове – 1 ст.л.
Спосіб приготування:
- Приготуйте заварний крем. Розітріть в мисці цукор і жовтки, додайте борошно і перемішайте. Вилийте молоко в каструлю. Стручок ванілі розрізати вздовж, вишкребіть насіння, додайте їх разом зі стручком в молоко і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, залиште на 15 хвилин і видаліть стручок.
- Порціями влийте гаряче молоко в яєчну масу, постійно помішуючи. Поставте каструлю на вогонь і варіть крем, помішуючи, до загустіння.
- Зніміть крем з вогню, додайте вершкове масло і перемішайте. Накрийте харчовою плівкою і дайте охолонути
- Разморозьте листкове тісто і злегка розкачайте його на посипаній борошном поверхні. Перекладіть в прямокутну форму для кексу так, щоб краї злегка звисали, обріжте зайве.
- Наколіть тісто виделкою і випікайте основу пирога 10 хвилин в попередньо розігрітій до 180 ° С духовці. Вийміть з духовки і дайте охолонути.
- Яблука вимийте, розріжте на половинки і видаліть насіння. Наріжте тонкими скибочками, викладіть миску, посипте цукром і корицею.
- На основу пирога вилийте заварний крем так, щоб він зайняв 3/4 форми. На крем викладіть половинки яблук шкіркою вгору, красивими рядами, злегка вдавлюючи в крем. Залийте залишками крему.
- Випікайте яблучний пиріг 20-25 хвилин в розігрітій до 180 °С духовці.
- Яблучний пиріг подавайте холодним, це відмінне доповнення до чаю або кави.
Корисна порада
Для пирога вибирайте тверді яблука з кислим або кисло-солодким смаком.
Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти яблучний пиріг з шоколадом і горіхами . "Сьогодні" також ділилися рецептом пісочного пирога з яблуками .