I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як спекти смачний яблучний пиріг з листкового тіста

Рецепт пирога з яблуками і заварним кремом
Листковий пиріг з яблуками
Листковий пиріг з яблуками / Фото: Pinterest

Готове листкове тісто – відмінна основа для домашніх пирогів з яблуками . Перед випічкою його потрібно обов'язково розморозити і розкачати.

Дивіться відео, як приготувати солодкий яблучний хліб:

Реклама

Ви можете використовувати як прісне, так і дріжджове листкове тісто. Вибирайте варіант на свій смак.

Читайте також:

Реклама

Яблучний пиріг з заварним кремом

Час приготування:

  • 45 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 235 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Тісто готове листкове – 250 г
  • Яблука антонівські – 3 шт.
  • Цукор – 50 г
  • Кориця мелена – 1 ч.л.
  • Масло вершкове – 2 ст.л.

Для заварного крему:

  • Молоко 3,5% – 400 мл
  • Жовток яєчний – 3 шт.
  • Цукор – 150 г
  • Борошно – 35 г
  • Стручок ванілі – 1 шт.
  • Масло вершкове – 1 ст.л.

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте заварний крем. Розітріть в мисці цукор і жовтки, додайте борошно і перемішайте. Вилийте молоко в каструлю. Стручок ванілі розрізати вздовж, вишкребіть насіння, додайте їх разом зі стручком в молоко і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, залиште на 15 хвилин і видаліть стручок.
  2. Порціями влийте гаряче молоко в яєчну масу, постійно помішуючи. Поставте каструлю на вогонь і варіть крем, помішуючи, до загустіння.
  3. Зніміть крем з вогню, додайте вершкове масло і перемішайте. Накрийте харчовою плівкою і дайте охолонути
  4. Разморозьте листкове тісто і злегка розкачайте його на посипаній борошном поверхні. Перекладіть в прямокутну форму для кексу так, щоб краї злегка звисали, обріжте зайве.
  5. Наколіть тісто виделкою і випікайте основу пирога 10 хвилин в попередньо розігрітій до 180 ° С духовці. Вийміть з духовки і дайте охолонути.
  6. Яблука вимийте, розріжте на половинки і видаліть насіння. Наріжте тонкими скибочками, викладіть миску, посипте цукром і корицею.
  7. На основу пирога вилийте заварний крем так, щоб він зайняв 3/4 форми. На крем викладіть половинки яблук шкіркою вгору, красивими рядами, злегка вдавлюючи в крем. Залийте залишками крему.
  8. Випікайте яблучний пиріг 20-25 хвилин в розігрітій до 180 °С духовці.
  9. Яблучний пиріг подавайте холодним, це відмінне доповнення до чаю або кави.

Корисна порада

Для пирога вибирайте тверді яблука з кислим або кисло-солодким смаком.

Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти яблучний пиріг з шоколадом і горіхами . "Сьогодні" також ділилися рецептом пісочного пирога з яблуками .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти