Випічка з сирного тесту виходить м'якою, ніжною і довго не черствіє. Ви можете використовувати практично будь-який сир. Щоб випічка була ніжніше, його можна перед приготуванням тесту додатково протерти.
Дивіться відео, як відрізнити якісний сир від підробки:
З сирного тіста роблять печиво, пироги, кекси, пісочні коржі і основи для відкритих пирогів. Ми пропонуємо простий рецепт сирних рогаликів з мармеладом.
Сирні рогалики з мармеладної начинкою
Час приготування:
- 1 годину
Калорійність:
- 325 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 200 г сиру
- 150 г вершкового масла
- 300 г борошна
- 0,5 ч. л. розпушувача
- 0,35 ч. л. солі
- 1 ст. л. ванільного цукру
- 2 ст. л. цукру
- 200 г мармеладу
Спосіб приготування:
- Змішайте борошно, розпушувач, ванільний цукор і сіль. До них перекладіть м'які кубики масла. Перетріть тісто в крихту. До нього додайте розм'якшений сухий сир і цукор.
- Замішайте однорідне м'яке тісто, замотайте його в плівку і сховайте в холодильник на 30 хвилин.
- Мармелад наріжте шматочками близько 3 см.
- Тісто поділіть на три частини, розкачайте в круглі пласти. Поріжте їх на трикутники, поверх викладіть шматочки домашнього мармеладу.
- Скачайте трикутники в рогалики, викладіть їх на застелене пергаментом деко. Присипте цукром.
- Готуйте в розігрітій до 180 °С духовці 20-25 хвилин.
Корисна порада
За бажанням, можна використовувати будь-яку іншу начинку – фрукти, джем, шоколад, горіхи. Також в тісто можна додати лимонну або апельсинову цедру, корицю або будь-які інші спеції і прянощі.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати домашні круасани . "Сьогодні" також ділилися рецептом рогаликів з вершковим сиром .