Цей приголомшливий домашній кекс готується з трьома видами начинки: маком, горіхами і родзинками. Крім цього, в тісто додаються вишні. Ягоди можуть бути свіжими, замороженими або в'яленими.
Дивіться відео, як приготувати кекси з родзинками і горіхами:
Маковий кекс з горіхами, родзинками і вишнею
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 359 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 150 г вершкового масла
- 150 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 4 яйця
- 2 ч.л. розпушувача
- 250-300 г борошна
- 30 г маку
- 50 г горіхів
- 50 г родзинок
- 100 г вишень
Спосіб приготування:
- Горіхи подрібнити, мак промити. Ізюм залити окропом і обсушити.
- М'яке вершкове масло збити разом з цукром і ваніллю. Додати яйця і добре збити.
- Всипати борошно, просіяне з розпушувачем, перемішати. Готове тісто розділити на три частини. В одну додати мак, в другу – горіхи, в третю – родзинки.
- Форму для кексу змастити маслом і присипати борошном. Викласти тісто з горіхами, потім тісто з родзинками. Додати вишні і покрити їх тестом з маком.
- Випікати кекс в розігрітій до 180 °С духовці протягом 50 хвилин.
Як подавати кекс
Перед подачею остудити і за бажанням посипати ванільною цукровою пудрою. Подавати разом з чаєм, кавою або десертним вином.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом бісквіта в мультиварці на окропі . "Сьогодні" також розповідали, як спекти кекси на кефірі .