Млинці Гунделя: як приготувати знаменитий угорський десерт

В Угорщині люблять млинці дуже тонкі, майже як аркуш паперу
Млинці з шоколадним соусом
Млинці з шоколадним соусом / Фото: freepik.com

Млинці Гунделя готуються з начинкою з рому, родзинок, горіхів і цедри лимона, а подаються з шоколадним соусом . Їх автор – знаменитий будапештський кухар і ресторатор Карой Гундель.

Дивіться відео, як готують млинці зірки:

Млинці можна згортати трубочкою, складати конвертиком або трикутником, та й з самим рецептом можна поекспериментувати. Головне, крепи а-ля Гундель повинні бути дуже тонкими, майже прозорими.

Читайте також:

Млинці а-ля Гундель

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 237 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 200 мл молока
  • 200 мл газованої води (або ще 200 мл молока)
  • 240 г борошна
  • сіль
  • цукор
  • 100 г жиру

Для начинки:

  • 150 г рому
  • 40 г родзинок
  • 20 г апельсинових цукатів
  • 180 г крупно мелених волоських горіхів
  • 100 г вершків
  • 120 г цукру
  • кориця

Для шоколадного соусу:

  • 250 мл молока
  • 30 г цукру
  • 100 г шоколаду
  • ваніль
  • 150 г жирних вершків
  • 3 жовтки
  • 80-100 г цукру
  • 50 г какао
  • 15 г борошна
  • 50 мл молока

Спосіб приготування:

  1. Приготувати тісто, спекти млинці.
  2. За день до приготування начинки замочити в ромі родзинки і цукати.
  3. Вершки закип'ятити, додати горіхи, цукор, корицю, обсушені родзинки і цукати. Варити 1-2 хвилини, до загусання, зняти з вогню і дати трохи охолонути. Додати половину рома, перемішати.
  4. На кожен млинець викласти "доріжкою" частину горіхової маси, згорнути трубочкою.
  5. Приготувати шоколадний соус. Молоко закип'ятити з цукром і ваніллю. Шоколад розтопити на водяній бані. Вершки збити в міцну піну.
  6. Яєчні жовтки розтерти з цукром, додати какао, молоко, добре перемішати. Додати розтоплений шоколад, перемішати. Тонкою цівкою влити гаряче молоко, постійно помішуючи.
  7. Отриману масу акуратно, невеликими порціями, змішати зі збитими вершками, додати ром, перемішати. За бажанням додати трохи цукрової пудри.
  8. Начинені млинці обсмажити в маслі, викласти на блюдо, полити шоколадним соусом і подавати.

Як використовувати жир в рецепті

У маленькій каструльці розтопити 100 г жиру. Чисту сковороду добре розігріти. Налити половину столової ложки жиру так, щоб він покрив все дно сковороди. Зайвий жир злити назад в каструльку, залишивши на сковороді лише стільки, щоб тісто не приставало.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати пишні оладки на кефірі і на дріжджах . "Сьогодні" також ділилися рецептом тонких млинців з дірочками на молоці .

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
segodnya.ua в telegram-каналi segodnya.ua на Google News
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Спецпроект
Календар лайфхаків
Червень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
20 - 26 червня
Читати гороскоп
Спецтема
Дорожче просто не знайдеш
Найдорожчий фітнес-центр
За що такі гроші?
Зворотній відлік
12
дній
06
годин
28
хвилин
31
секунд
6 - 18 червня

74-й Каннський кінофестиваль

Перейти на спецтему
Лайфхак дня
Як зібрати валізу у відпустку за 10 хвилин
Хакнути

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти