Лимонний кекс з маком, просочений медово-цитрусовим сиропом, – досить проста, корисна і приголомшлива на смак зимова випічка. Для приготування вам знадобиться прямокутна форма 23 х 12 см.
Дивіться відео, як приготувати лимонний пиріг з меренгою:
Лимонний кекс з медовою глазур'ю
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 355 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1/2 склянки оливкової олії
- 1/2 склянки меду
- 2 чайних ложки ванільного екстракту
- 2 яйця, кімнатної температури
- 3/4 склянки простого грецького йогурту
- 1 столова ложка лимонної цедри
- 1/4 склянки лимонного соку
- 1 1/4 склянки пшеничного борошна
- 1 чашка мигдального борошна
- 2 чайних ложки розпушувача
- 1 столова ложка маку
- 1/2 чайної ложки солі
Для глазурі:
- 2 столові ложки меду
- 1 звичайний лимон
- 1 червоний апельсин
- 3/4 склянки цукрової пудри
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 180 ° С і застеліть прямокутну форму для кексу пергаментним папером.
- У великій мисці збийте оливкову олію, мед, яйця, йогурт, ваніль, цедру лимона і сік. Потім додайте борошно, мигдалеве борошно, розпушувач і сіль. Перемішайте до однорідного стану, потім додайте мак і ще раз перемішайте.
- Вилийте рідке тісто у форму. Випікайте протягом 40-45 хвилин або поки зубочистка, вставлена в центр, не стане чистою.
- Зробіть глазур. Зніміть цедру з лимона і апельсина за допомогою овочечистки.
- У середній мисці змішайте мед і чверть склянки лимонного соку. Полийте половиною цієї глазурі теплий кекс. Візьміть глазур, що залишилася, і додайте одну столову ложку апельсинового соку і цукрову пудру, збийте до однорідної маси. Потім додайте половину лимонної цедри і половину апельсинової цедри.
Як подавати кекс
Вилийте глазур на кекс. Дайте настоятися близько п'яти хвилин, перш ніж розрізати.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом лимонного рулету на згущеному молоці . "Сьогодні" також писали, як спекти пиріг з сиром і лимоном .