Головна Сьогодні

Як спекти швидкий абрикосовий пиріг у духовці

Рецепт солодкого пирога з абрикосовою начинкою

Абрикосовий пиріг – це ніжний, смачний пиріг до чаю, який можна приготувати без зайвого клопоту. Краще доповнення до нього – кулька ванільного морозива.

Для рецепта бажано використовувати роз'ємну форму діаметром 18-21 см. Якщо візьмете ємність більшого розміру, пиріг вийде низьким.

Швидкий абрикосовий пиріг

Пиріг з абрикосами
Пиріг з абрикосами
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година 30 хвилин

Калорійність:

  • 221 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 велике яйце
  • 140-170 г цукру
  • 80 г м'якого вершкового масла
  • 125 мл молока
  • 170 г борошна
  • 1,5 ч.л. розпушувача
  • 0,5 ч.л. солі
  • 1 ч.л. ванільного екстракту або цукру
  • 500 г абрикосів
  • 2 ст.л. цукрової пудри для посипання

Спосіб приготування:

  1. Підготувати абрикоси. Вимити, просушити, витягти кісточку. Якщо абрикоси великі, можна порізати їх на четвертинки.
  2. Включити духовку на 180 ºС.
  3. Просіяти борошно з розпушувачем і сіллю. Якщо ви використовуєте ванільний цукор, то додайте його сюди ж.
  4. Збити цукор з розм'якшеним маслом до утворення пухнастої маси.
  5. Додати яйце, молоко і ванільний екстракт і на більш низьких оборотах збити до однорідності. Якщо ви використовуєте натуральний стручок ванілі, проваріть стручок в молоці, остудіть і тоді вже використовуйте для пирога.
  6. Додати в тісто суху суміш (мука, сіль, розпушувач), збити міксером на низьких оборотах. Має вийти тісто консистенції рідкої сметани.
  7. Вилити тісто в змащену маслом і застелену пергаментом форму для випічки.
  8. Зверху укласти абрикоси. Не кладіть абрикоси занадто близько до бортиків, інакше складно буде потім діставати пиріг.
  9. Поставити форму в духовку. Спочатку 10 хвилин випікати при температурі 180 °С, потім ще близько 50 хвилин при температурі 160 °С. Готовий пиріг стане золотистим.

Як подавати швидкий абрикосовий пиріг

Пиріг необхідно залишити в формі до охолодження. Потім провести ножем по бортику, витягти і перенести на блюдо. Посипати просіяною цукровою пудрою.

Дивіться відео, як спекти італійський рисовий пиріг:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати найсмачніший абрикосовий пиріг на кефірі . Сьогодні.Lifestyle також писали, як спекти дріжджовий пиріг з абрикосами і сиром.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти