I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як спекти швидкий абрикосовий пиріг у духовці

Рецепт солодкого пирога з абрикосовою начинкою

Абрикосовий пиріг – це ніжний, смачний пиріг до чаю, який можна приготувати без зайвого клопоту. Краще доповнення до нього – кулька ванільного морозива.

Для рецепта бажано використовувати роз'ємну форму діаметром 18-21 см. Якщо візьмете ємність більшого розміру, пиріг вийде низьким.

Реклама

Швидкий абрикосовий пиріг

Пиріг з абрикосами
Пиріг з абрикосами

Час приготування:

Реклама
  • 1 година 30 хвилин

Калорійність:

  • 221 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 велике яйце
  • 140-170 г цукру
  • 80 г м'якого вершкового масла
  • 125 мл молока
  • 170 г борошна
  • 1,5 ч.л. розпушувача
  • 0,5 ч.л. солі
  • 1 ч.л. ванільного екстракту або цукру
  • 500 г абрикосів
  • 2 ст.л. цукрової пудри для посипання

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Підготувати абрикоси. Вимити, просушити, витягти кісточку. Якщо абрикоси великі, можна порізати їх на четвертинки.
  2. Включити духовку на 180 ºС.
  3. Просіяти борошно з розпушувачем і сіллю. Якщо ви використовуєте ванільний цукор, то додайте його сюди ж.
  4. Збити цукор з розм'якшеним маслом до утворення пухнастої маси.
  5. Додати яйце, молоко і ванільний екстракт і на більш низьких оборотах збити до однорідності. Якщо ви використовуєте натуральний стручок ванілі, проваріть стручок в молоці, остудіть і тоді вже використовуйте для пирога.
  6. Додати в тісто суху суміш (мука, сіль, розпушувач), збити міксером на низьких оборотах. Має вийти тісто консистенції рідкої сметани.
  7. Вилити тісто в змащену маслом і застелену пергаментом форму для випічки.
  8. Зверху укласти абрикоси. Не кладіть абрикоси занадто близько до бортиків, інакше складно буде потім діставати пиріг.
  9. Поставити форму в духовку. Спочатку 10 хвилин випікати при температурі 180 °С, потім ще близько 50 хвилин при температурі 160 °С. Готовий пиріг стане золотистим.

Як подавати швидкий абрикосовий пиріг

Пиріг необхідно залишити в формі до охолодження. Потім провести ножем по бортику, витягти і перенести на блюдо. Посипати просіяною цукровою пудрою.

Дивіться відео, як спекти італійський рисовий пиріг:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати найсмачніший абрикосовий пиріг на кефірі . Сьогодні.Lifestyle також писали, як спекти дріжджовий пиріг з абрикосами і сиром.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти