Несолодка галета з помідорами, моцарелою і соусом песто – це прекрасна альтернатива піці. Її можна подавати на сніданок або як гарячу закуску.
Щоб галета вийшла по-справжньому смачною, використовуйте тільки стиглі і солодкі помідори. Вони не повинні бути занадто соковитими, щоб тісто не розмокнуло.
Галета з помідорами, песто і сиром
Час приготування:
- 1 година 30 хвилин
Калорійність:
- 300 ккал на 100 г
Складові:
Для тіста:
- 300 г борошна
- 120 г вершкового масла
- 1 ч.л. оцту
- 1 яйце
- 80 мл молока
- Дрібка солі
Для начинки:
- 3 ст.л. соусу песто
- 3 стиглих помідора
- 1 кулька моцарелли
- Сіль, перець
- Сушені італійські трави
- Оливкова олія
Дивіться відео, як спекти дієтичну галету з фруктами:
Спосіб приготування:
- Просіяти борошно в миску, додати сіль і нарізане кубиками холодне вершкове масло. Розтерти руками в крихту.
- Додати оцет, молоко і яйце. Замісити тісто і скачати його в кулю. Загорнути в плівку і поставити в холодильник мінімум на півгодини.
- Для начинки помідори помити і нарізати тонкими кружечками.
- Сир нарізати скибочками.
- Дістати тісто з холодильника, розкачати на присипаній борошном поверхні в круг товщиною 3-5 мм. Намазати соусом песто, залишаючи краї вільними.
- Викласти зверху кружечки помідорів. Посолити, поперчити, посипати сушеними італійськими травами і скропити оливковою олією.
- Випікати в розігрітій до 180-200 ° С духовці 35-40 хвилин. За 10-15 хвилин до готовності викласти зверху шматочки моцарели.
Корисна порада
Замість моцарелли можна додати фету. Тоді солити галету буде не потрібно.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом галети з полуницею , сиром і медом. Крім цього, ми писали, як спекти галету з грибами .