I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Рецепт найсмачнішого ванільного морозива

Готуючи морозиво вдома, ви будете впевнені в його якості

Класичне ванільне морозиво роблять на основі заварного крему. Його смак і якість залежать від якості продуктів, найсвіжіші вершки і яйця – запорука прекрасного десерту. Що жирніші вершки, то ніжнішою буде структура морозива.

Для приготування десерту знадобляться натуральні зернята ванілі. Вискоблені стручки можна покласти в закриту банку з цукром і дати настоятися. Отриманий ванільний цукор – ідеальна добавка для випічки.

Реклама

Домашнє ванільне морозиво

Чуттєві Тельці – це м'ятне морозиво
Чуттєві Тельці – це м'ятне морозиво

Час приготування:

Реклама
  • понад 3 години

Калорійність:

  • 117 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 4 яєчних жовтки
  • 100 г цукру
  • 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю
  • 300 мл вершків 33%
  • 300 мл молока
  • 1 стручок ванілі

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Спочатку відокремте жовтки від білків. Для цього рецепта білки не знадобляться, їх можна залишити для приготування інших страв.
  2. До жовтків всипте цукор і збивайте, поки маса не стане однорідною і світлою. Додайте кукурудзяний крохмаль, добре збийте до однорідності.
  3. Молоко і вершки влийте в каструлю. Розріжте стручок ванілі поперек, тупим боком леза ножа вишкребіть зернята, киньте їх в молочну суміш.
  4. Нагрійте вершки і молоко разом з зернятами ванілі, але не давайте закипіти. Поступово влийте гарячі вершки і молоко на збиті з цукром жовтки, повільно збиваючи суміш.
  5. Процідіть суміш у чисту каструлю з товстим дном, щоб відокремити зернята ванілі.
  6. Поставте на маленький вогонь. Постійно помішуйте суміш дерев'яною ложкою або силіконової лопаткою. Особливо добре вимішують заварну суміш по краях каструлі. Це потрібно робити постійно, інакше крем пригорить на дна каструлі і набуде неприємного запаху.
  7. Варіть заварний крем на повільному вогні, постійно помішуючи, приблизно 10 хвилин, поки він не загусне. Щоб перевірити готовність, проведіть тильною стороною ложки по суміші – має утворитися чітка лінія, крем не відразу повернеться на своє місце.
  8. Перекладіть крем в посудину з кришкою, в якій будете робити морозиво. Дайте суміші охолонути до кімнатної температури. Потім накрийте крем кришкою і залиште в холодильнику на ніч.
  9. Наступного дня поставте заварну суміш в морозилку. Щогодини діставайте її і збивайте міксером. Повторіть таку процедуру тричі. Це рівномірно розіб'є кристалики льоду і зробить морозиво гладеньким і однорідним.
  10. Після цього залиште десерт у морозилці для остаточного заморожування, поки він не стане твердим.
  11. Дістаньте морозиво з морозильної камери за 10 хвилин до подачі, щоб легше можна було набрати.

Як подавати морозиво

Викладіть ложкою кульки морозива на десертну тарілку. Подавайте з варенням або розтопленим шоколадом, з домашніми вафлями і фруктами.

Дивіться відео, як вибрати фруктове морозиво в магазині:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати фруктовий лід "Космополітен", і ділилися рецептами смачного домашнього морозива.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти