Куди поїхати у відпустку

Як правильно худнути

Готуємо джем з абрикос

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Рецепт найсмачнішого ванільного морозива

Готуючи морозиво вдома, ви будете впевнені в його якості

Класичне ванільне морозиво роблять на основі заварного крему. Його смак і якість залежать від якості продуктів, найсвіжіші вершки і яйця – запорука прекрасного десерту. Що жирніші вершки, то ніжнішою буде структура морозива.

Для приготування десерту знадобляться натуральні зернята ванілі. Вискоблені стручки можна покласти в закриту банку з цукром і дати настоятися. Отриманий ванільний цукор – ідеальна добавка для випічки.

Домашнє ванільне морозиво

Чуттєві Тельці – це м'ятне морозиво
Чуттєві Тельці – це м'ятне морозиво / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • понад 3 години

Калорійність:

  • 117 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 4 яєчних жовтки
  • 100 г цукру
  • 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю
  • 300 мл вершків 33%
  • 300 мл молока
  • 1 стручок ванілі

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Спочатку відокремте жовтки від білків. Для цього рецепта білки не знадобляться, їх можна залишити для приготування інших страв.
  2. До жовтків всипте цукор і збивайте, поки маса не стане однорідною і світлою. Додайте кукурудзяний крохмаль, добре збийте до однорідності.
  3. Молоко і вершки влийте в каструлю. Розріжте стручок ванілі поперек, тупим боком леза ножа вишкребіть зернята, киньте їх в молочну суміш.
  4. Нагрійте вершки і молоко разом з зернятами ванілі, але не давайте закипіти. Поступово влийте гарячі вершки і молоко на збиті з цукром жовтки, повільно збиваючи суміш.
  5. Процідіть суміш у чисту каструлю з товстим дном, щоб відокремити зернята ванілі.
  6. Поставте на маленький вогонь. Постійно помішуйте суміш дерев'яною ложкою або силіконової лопаткою. Особливо добре вимішують заварну суміш по краях каструлі. Це потрібно робити постійно, інакше крем пригорить на дна каструлі і набуде неприємного запаху.
  7. Варіть заварний крем на повільному вогні, постійно помішуючи, приблизно 10 хвилин, поки він не загусне. Щоб перевірити готовність, проведіть тильною стороною ложки по суміші – має утворитися чітка лінія, крем не відразу повернеться на своє місце.
  8. Перекладіть крем в посудину з кришкою, в якій будете робити морозиво. Дайте суміші охолонути до кімнатної температури. Потім накрийте крем кришкою і залиште в холодильнику на ніч.
  9. Наступного дня поставте заварну суміш в морозилку. Щогодини діставайте її і збивайте міксером. Повторіть таку процедуру тричі. Це рівномірно розіб'є кристалики льоду і зробить морозиво гладеньким і однорідним.
  10. Після цього залиште десерт у морозилці для остаточного заморожування, поки він не стане твердим.
  11. Дістаньте морозиво з морозильної камери за 10 хвилин до подачі, щоб легше можна було набрати.

Як подавати морозиво

Викладіть ложкою кульки морозива на десертну тарілку. Подавайте з варенням або розтопленим шоколадом, з домашніми вафлями і фруктами.

Дивіться відео, як вибрати фруктове морозиво в магазині:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати фруктовий лід "Космополітен", і ділилися рецептами смачного домашнього морозива.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Частіше проявляти емоції
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як швидко охолодити каву
Хакнути
Сольник зірки
MONATIK
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
18 - 25 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Впізнаєш зірку за її модним образом?
Спробувати
Куди піти
Атмосферні тераси Києва для літніх вечорів
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти