Брауні – традиційна американська випічка з шоколадом. Рецептів брауні досить багато. У тісті, крім шоколаду і какао, багато цукру і вершкового масла, і дещо мало борошна.
Для приготування брауні за нашим рецептом потрібен гіркий шоколад з вмістом какао не менше 70% – так тістечка вийдуть з дуже насиченим смаком і чудовим ароматом.
Брауні з чорним шоколадом
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 466 ккал на 100 г
Складові:
- 225 г вершкового масла
- 180 г гіркого шоколаду
- 70 г какао-порошку
- 250 г цукру
- 60 г борошна
- 4 курячих яйця
- 1 чайна ложка розпушувача
Спосіб приготування:
- Шоколад розтопити з вершковим маслом. Остудити.
- Додати яйця і цукор до шоколадній масі, збити.
- Всипати розпушувач, просіяне борошно і какао-порошок. Перемішати до однорідності.
- Отримане тісто перемістити в форму для випічки, випікати при 180 ºС до готовності, близько 35 хвилин.
На замітку
У тісто можна додати ягоди, наприклад, малину або вишню.
Дивіться відео, як зробити Брауні з буряком:
Нагадаємо, раніше ми ділилися швидким рецептом брауні і писали, як приготувати брауні з горіхами від Кріс Дженнер.