Модні зараз мітболи – досить просте і універсальне блюдо.Їх можна додавати куди завгодно: в пасту, в сендвічі або просто є з гарніром. Ми приготували два варіанти мітболов: яловичі і курячі з різними соусами.
Мітболи з соусами з овочів
Інгредієнти на 6-8 порцій:

Для фаршу:
- Яловичий фарш – 500 г
- Курячий фарш – 500 г
- Білий хліб – півбатона
- Молоко – 250 мл
- Яйце – 1 шт.
- Лук – 150 г
- Оливкова олія – 50 мл
- Часник – 30 г
- Коріандр, листя пажитника – 1/2 ч.л.
- Аджика – 1/2 ч.л.
- Чорний перець, сіль
- Кінза, базилік, кріп, петрушка, м'ята
Для соусів:
- Помідори – 2 кг
- Баклажани – 500 г
- Лук – 250 г
- Перець болгарський – 500 г
- Оливкова олія – 100 мл
- Часник – 30 г
- залишки зелені
- Сіль, чорний перець
Рецепт приготування:
- Цибулю ріжемо дрібними кубиками, пасеруємо.
- Батон чистимо від корок, кришимо. Молоко гріємо до кипіння, заварюємо їм батон, додаємо часник, пробиваємо блендером до однорідного стану.
- Яловичий і курячий фарші кладемо в різні миски, кожному дістається по половині: завареного хліба, цибулі та яйця, а також сіль і чорний перець. Зелень додаємо на свій смак.
- Розігріваємо духовку до 180 ° C.
- Добре вимішуємо. Змащуємо руки маслом і ліпимо м'ясні кульки, які акуратно кладемо на глибоке деко або в форму для запікання.
- Відправляємо мітболи в піч на 15 хвилин. Різниця з фрикадельками з'являється на цій стадії – мітболи запікають, а фрикадельки – ні.
- Готуємо соуси. Томати обшпарюємо окропом, знімаємо шкірку, вирізаємо плодоніжки, тиснемо руками, додаємо трохи рубленого часнику, оливкової олії, солі, і побільше зелені.
- Для другого соусу дрібно рубаємо цибулю, болгарський перець і баклажани. Обсмажуємо цибулю, потім кладемо до нього баклажани і перець, додаємо трохи води, солимо і тушкуємо до м'якості.
- Під кінець присмачуємо невеликою кількістю томатного соусу, залишками часнику і також купою зелені.
- Соусами заливаємо мітболи і залишаємо в духовці вже при 200 ° C ще на 10 хвилин.
- Додаємо готові мітболи в пасту або їмо так, з гарніром і, головне, із задоволенням.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати м'ясні кульки за рецептом Марти Стюарт. Ми також розповідали, як приготувати пісні спагетті з помідорами і маслинами.
Дивіться відео, як приготувати пасту з мідіями і томатним соусом:
Новий фуд-тренд: гігантський мітбол, фарширований спагетті
Рецепт приготування:
Цибулю ріжемо дрібними кубиками, пасеруємо.
Батон чистимо від корок, кришимо. Молоко гріємо до кипіння, заварюємо їм батон, додаємо часник, пробиваємо блендером до однорідного стану.
Яловичий і курячий фарші кладемо в різні миски, кожному дістається по половині: завареного хліба, цибулі та яйця, а також сіль і чорний перець. Зелень додаємо на свій смак.
Розігріваємо духовку до 180 ° C.
Добре вимішуємо. Змащуємо руки маслом і ліпимо м'ясні кульки, які акуратно кладемо на глибоке деко або в форму для запікання.
Відправляємо мітболи в піч на 15 хвилин. Різниця з фрикадельками з'являється на цій стадії – мітболи запікають, а фрикадельки – ні.
Готуємо соуси. Томати обшпарюємо окропом, знімаємо шкірку, вирізаємо плодоніжки, тиснемо руками, додаємо трохи рубленого часнику, оливкової олії, солі, і побільше зелені.
Для другого соусу дрібно рубаємо цибулю, болгарський перець і баклажани. Обсмажуємо цибулю, потім кладемо до нього баклажани і перець, додаємо трохи води, солимо і тушкуємо до м'якості.
Під кінець присмачуємо невеликою кількістю томатного соусу, залишками часнику і також купою зелені.
Соусами заливаємо мітболи і залишаємо в духовці вже при 200 ° C ще на 10 хвилин.
Додаємо готові мітболи в пасту або їмо так, з гарніром і, головне, із задоволенням.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати м'ясні кульки за рецептом Марти Стюарт. Ми також розповідали, як приготувати пісні спагетті з помідорами і маслинами.
Дивіться відео, як приготувати пасту з мідіями і томатним соусом: