Традиційні ліниві голубці готуються з м'ясного фаршу з капустою і рисом. Ми пропонуємо замінити рис кускусом: завдяки цій крупі страва вийде набагато ніжнішою.
Ледачі голубці з кускусом
Інгредієнти на 4 порції:
- 400 г змішаного фаршу
- 400 г білокачанної капусти
- 100 г кускусу
- 200 мл молока
- 100 мл вершків
- 100 мл томатного соусу, кетчупу або солодкої аджики
- 2 яйця
- пучок зеленої цибулі
- сметана
- сіль, перець за смаком
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Капусту дрібно нашаткувати і залити окропом на 3-4 хвилини, після чого рідину злити.
- Кускус залити склянкою гарячої води і залишити на 5 хвилин під кришкою.
- М'ясний фарш змішати з капустою, кускусом, дрібно порізаною цибулею. Додати яйця, сіль і перець за смаком, ретельно перемішати до отримання однорідної маси.
- З готового фаршу сформувати м'ясні кульки. Викласти до форми для запікання в один шар.
- В окремій мисці з'єднати молоко, вершки і томатний соус. Залити отриманою сумішшю голубці.
- Накрити форму фольгою і запікати в розігрітій до 180 ºС духовці протягом 20 хвилин, після чого зняти фольгу і готувати ще 15-20 хвилин.
- Подати ліниві голубці зі сметаною і свіжою зеленню.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати з фаршу ідеальні котлети. Ми також ділилися найкращими ідеями страв з фаршу.
Дивіться відео, як приготувати фарширований багет по-французьки: