Коли ви будете вибирати гарбуз для приготування супу, пам'ятайте, що найекономічніший – мускатний: в ньому найбільше м'якоті. А ось найсолодший і ароматніший – горіховий гарбуз.
Гарбузовий суп з горіхами
Складові:
- 400-500 г гарбуза
- 1 середня цибулина
- 2 зубчики часнику
- 500 мл молока
- сіль
- спеції
- мелений перець
- 50 г підсмажених горіхів
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Гарбуз почистити і довільно нарізати. Запікати в розігрітій до 180 С духовці, поки м'якоть не почне легко проколюватися виделкою.
- У середній каструлі розігріти невелику кількість масла. Обсмажити нарізану цибулю до м'якості, додати часник і готувати ще хвилину.
- Додати гарбузове пюре і перебити всі блендером.
- Повернути каструлю на вогонь, додати молоко і перемішати. Довести суп до кипіння і зняти з плити.
- Посолити і поперчити гарбузовий суп за смаком. Подавати разом з горішками.
Нагадаємо, раніше вчені заявили, що гарбуз захищає від гіпертонії і допомагає захистити печінку. А дієтологи розповіли, кому не можна вживати гарбуз.
Дивіться відео про найдорожчі супи світу: