Уже настав час, коли можна готувати страви з соковитого гарбуза. Цей осінній овоч чудово засвоюється організмом, підходить для дитячого і дієтичного харчування. Сьогодні ми розповімо, як приготувати пряний суп з гарбузом і картоплею.
Гарбузовий суп-пюре
Інгредієнти:

- 500 г м'якоті гарбуза
- 3 картоплини
- 1 цибулина
- 1 морква
- 1 ч.л. тертого імбиру
- 500 мл води або бульйону
- 100 мл вершків
- сіль
- мелений чорний перець
- мелений червоний перець
- куркума
- рослинна олія
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Розігріти рослинну олію в каструлі, додати очищену і нарізану цибулю. Обсмажити до м'якості.
- Потім додати шматочки гарбузової м'якоті, очищену і нарізану картоплю, очищену і нарізану моркву і тертий імбир без шкірки.
- Влити киплячу воду або бульйон, накрити кришкою і тушкувати на середньому вогні до м'якості всіх інгредієнтів, близько 20 хвилин. Потім збити за допомогою погружного блендера.
- Поставити на вогонь, налити вершки і додати прянощі. Прогріти і зняти з вогню.
- Подавати до столу разом з хлібом, грінками або гарбузовим насінням.
Нагадаємо, раніше вчені заявили, що гарбуз захищає від гіпертонії і допомагає захистити печінку. А дієтологи розповіли, кому не можна вживати гарбуз.
Дивіться відео про найдорожчі супи світу: