Легкий і смачний суп в італійському стилі від Юлії Висоцької. Він готується з томатів, селери, часнику і пряних трав.
Томатний суп з базиліком
Інгредієнти:
- помідори консервовані у власному соку – 800 г
- цибуля ріпчаста – 200 г
- цибуля-порей – 2 шт.
- селера, стебла – 3 шт.
- базилік свіжий – 1 пучок
- чебрець свіжий – 1 пучок
- часник – 1 шт.
- томатна паста – 30 г
- оливкова олія – 20 мл
- сіль морська – 5 г
- помідори – 600 г
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Духовку попередньо розігріти до 250 °С або до максимуму.
- Часник почистити і подрібнити.
- Чебрець дрібно нарізати.
- Селеру і цибулю-порей порубати.
- Ріпчасту цибулю почистити і нарізати тонкими півкільцями.
- Свіжі помідори розкласти на деку, скропити 1 ч. ложкою оливкової олії, посипати часником і чебрецем і поставити до розігрітої духовки на 10 хвилин.
- Розігріти в каструлі з товстим дном оливкову олію, додати селеру, цибулю-порей і ріпчасту цибулю. Накрити кришкою і тушкувати до прозорості.
- Додати томатну пасту і стебла базиліка (листя залишити).
- Покласти в каструлю до овочів консервовані і запечені помідори, влити воду або овочевий бульйон і варити, не доводячи до кипіння, протягом 20 хвилин.
- Протерти суп через сито і знову вилити в каструлю, додати сіль за смаком і підігріти.
- Подавати суп гарячим, присипавши зеленню базиліка.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом гаспачо з буряка. Ми також розповідали, як зварити зелений суп-пюре з горошком і м'ятою. Крім цього, ми писали, як приготувати крем-суп з цвітної капусти з мускатним горіхом.
Дивіться відео, як приготувати японський місо суп: