Смачний обід в азіатському стилі: смажений рис з креветками, яйцем, часником, морквою і зеленою цибулею. Креветки в рецепті можна замінити шматочками готової курки.
Смажений рис з креветками
Складові:
- 2 чашки відвареного рису "Жасмін"
- 4 ст.л. рослинної олії
- 12 великих креветок
- 2 яйця
- 4 зубчики часнику, подрібнені
- 1/4 середньої моркви, дуже тонко нарізаної
- 1 невелика цибулина, дрібно нарізана
- 1 ч.л. цукру
- 2 ст.л. соєвого соусу
- 1 ст.л. устричного соусу
- 1 ст.л. рибного соусу
- 4 ст.л. порізаної зеленої цибулі
- 50 г паростків сої
- сіль перець
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
Розігріти олію в воке, додати часник, цибулю і моркву. Смажити, поки цибуля і морква не стануть м'якими.
Потім додати яйця і, постійно помішуючи, готувати ще кілька хвилин. Додати креветки, паростки сої, рибний, соєвий і устричний соуси, смажити 30 секунд.
Додати варений рис і зелений лук. Перемішати, посолити, поперчити і додати цукор (якщо необхідно). Готувати приблизно 30 секунд.
Подавати блюдо гарячим.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом фірмового плову від телеведучого Олексія Суханова. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати фаршированих кальмарів з начинкою в азіатському стилі.
Дивіться відео, як приготувати іспанську паелью з креветками: