Мафіни з чорницею - популярний сніданок в Америці. У цьому рецепті від Марти Стюарт є два варіанти приготування: зробити хрустку крихту або посипати маффіни цукром і мускатним горіхом перед випіканням.
Чорничні маффіни від Марти Стюарт
Складові:
Для посипки:
- 1 1/4 чашки борошна
- 1/2 чашки світло-коричневого цукру
- 1/2 чайної ложки солі
- 3/4 чайної ложки меленої кориці
- 1/2 чашки вершкового масла, розтопленого і охолодженого
Для кексів:
- 3 чашки плюс 2 столові ложки борошна
- 1 столова ложка розпушувача
- 1 чайна ложка солі
- 6 столових ложок вершкового масла кімнатної температури
- 1 1/4 чашки цукру
- 1 велике ціле яйце плюс 2 великих яєчних жовтки
- 1 чайна ложка екстракту ванілі
- 1 чашка молока
- 2 чашки свіжої чорниці
- цукор і мускатний горіх – за бажанням
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Якщо хочете, приготуйте посипку: перемішайте борошно, коричневий цукор, сіль і корицю в мисці. Влийте розтоплене масло і розмішуйте силіконовою лопаткою доти, поки не утворяться великі крихти.
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Застеліть 12 формочок для мафінів паперовими вкладишами.
- Просійте борошно, розпушувач і сіль в миску.
- За допомогою міксера збийте вершкове масло і цукор в пишний світлий крем.
- Додайте яйця і ваніль, перемішайте. Чергуючи, додайте борошняну суміш і молоко, починаючи і закінчуючи борошном. Акуратно додайте чорницю, намагаючись не притискати ягоди.
- Розділіть тісто між формочками, щедро посипте приготовані крихти. В якості альтернативи можна використовувати цукор, змішаний з мускатним горіхом.
- Випікайте близько 30 хвилин, поки маффіни не підрум'яняться. Дайте їм охолонути протягом 15 хвилин у формі, потім перекладіть на решітку.
Нагадаємо, раніше ми ділилися ррецептами пирога із шовковицею и смачними домашніми лимонадами від Марти Стюарт.
Дивіться відео, як насправді потрібно зберігати чорницю:
Читайте також: